Müjdeyi sosyal medya hesabı x üzerinden duyuran AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Sağlık Bakanlığımız tarafından ;

Devlet Hastanemizin en önemli ihtiyacı olan Tıbbi Onkoloji,

  • 1 pratisyen hekim
  • 1 acil tıp uzmanı
  • 1 adli tıp uzmanı
  • Avanos İlçe Entegre Hastanemize 1 çocuk hastalıkları uzmanı
  • Ürgüp Devlet Hastanemize 1 kadın doğum uzmanı ilan edilerek haftaya atamaları yapılacaktır.

Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da yaptığı açıklamasında; "Devlet Hastanemiz, Tıbbi Onkoloji alanında, ihtiyacı olan uzman kadrosu ile böylece kanser tedavisi konusundaki hizmet kalitesini artıracak.  1 pratisyen hekim, 1 acil tıp uzmanı ve 1 adli tıp uzmanı kadrosu ile sağlık hizmetlerini genişletecek  Avanos İlçe Entegre Hastanemize 1 Çocuk hastalıkları uzmanı kadrosu  Ürgüp Devlet Hastanemize yapılacak olan 1 kadın doğum uzmanı kadrosu, doğum ve kadın sağlığı konusunda daha kapsamlı bir hizmet sunulmasına katkı sağlayacak. Bu kadrolarla birlikte şehrimizin sağlık alanındaki kapasitesi artırılarak vatandaşlarımıza daha etkin sağlık hizmetleri sunulacaktır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bu önemli atama, hastane ve ilimiz için büyük bir kazanç sağlayacak. Nevşehirli vatandaşlarımız çevre illere gitmekten kurtulacak.

Onkoloji Bölümü Nedir?

Onkoloji, kanser teşhisi, tedavisi ve araştırılması ile ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Kanser, günümüzde hala tıp dünyasının en büyük zorluklarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, bir onkologün hasta bakımında, tedavide ve kanserle mücadeledeki rolü oldukça kritiktir.