MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet ile Bosna Hersek Zenica Zeps 2024 fuarına katılım sağladı. 

Zeps 2024 bu yıl toplam 20.000 m2'lik bir alanda Bosna Hersek'ten ve dünyadan 1.200'den fazla marka ile 400 firmanın yanı sıra dünyaca ünlü katılımcılar ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Oldukça yoğun bir protokol ile gerçekleşen resmi açılış törenine ZEPS 2024 fuarı yöneticisi Sanel Ibrić, Zenica Şehri Belediye Başkanı Fuad Kasumović, ZDK Ekonomi Bakanı Samir Šibonjić, ZDK Hükümeti Başbakanı Nezir Pivić, Bakan Vojin Mijatović, BHF Hükümeti Kalkınma, Girişimcilik ve El Sanatları Departmanı, Dino Selimović, BH Dışişleri Bakanı Danışmanı (Bakan Elmedin Konaković adına), Hatidža Jahić - BH Cumhurbaşkanlığı Başkanı adına ekonomik konularda danışman, dr . Denis Bećirović, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Ara, ZiraatBank BH Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Suer, Libya heyetinin temsilcisi Eshible Ibrahim Ahmed, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Šekib Avdagić, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve birçok misafir katıldı.

MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada; "ZDK Ekonomi Bakanı Samir Šibonjić'in özel daveti üzerine Zenica'da düzenlenen ZEPS 2024 Fuar açılışına katılım sağladık. Fuarda Saray Bosna Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Atalay Aydoğdu ile istişare fırsatıda bulduk. Fuarda Kapadokya'da üretimi yapılan sıcak hava Balon firmasının Saray Bosna'da tanıtımı için gösteri uçuşu yapmasına vesile olmanın gururunu yaşadık. Bu vesile ile ZKD Ekonomi Bakanı Samir Šibonjić Bakanıma nazik daveti için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu güzek organizasyon adına emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim." dedi.

Başkan Çakır, Bosna Hersek'te 1-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ZEPS 2024 Fuarına MUSİAD Nevşehir üyelerimizden katılım sağlayan Newmix Kimya Oto Bakım Sanayi ve Abay Ambalaj Sanayi Şirket Sahipleri Murathan Kacak ,Kerim Aydınve Hilmi Aydın Bey Fuara katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Fuar boyunca iş bağlantıları ve satışlardan memnuniyet duyan firmalarımız MUSİAD Nevşehir olarak bu tür faaliyetlerin devam etmesini , İhracatı Geliştirmede çok katkı sağladığını dile getirdiler. Nevşehir MÜSİAD olarak bundan sonrada üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda yurt içi ve yurt dışı fuarlara gerek ziyaretçi, gerekse katılımcı olarak iştirak etmeye devam edeceğiz; diyerek sözlerini tamamladı.