Eğitim

MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Çakır, Aksaray'da MÜSİAD'ın programına katıldı

MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, Aksaray'da düzenlenen MÜSİAD Anadolu ekonomisi diplomasisi programına katıldı.

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu tarafından koordine edilen Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı, MÜSİAD Aksaray Şubesi ev sahipliğinde düzenlendi.

MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır'ın da katıldığı programa, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Adem Muhammed ve beraberindeki heyet katıldı.

Etkinlikte, MÜSİAD üyelerine yönelik Etiyopya'da iş ve yatırım fırsatları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Programda, MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Tamer Yalvaç, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören ve Etiyopya Büyükelçisi Adem Muhammed konuşma yaptılar.

Büyükelçi Adem Muhammed, Türkiye ve Etiyopya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparken, MÜSİAD ile iş birliğinin artırılabileceğini belirtti.

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Tamer Yalvaç, Aksaray'daki iş dünyasının Afrika'daki fırsatlara olan ilgisini dile getirirken, bu tür programların iş insanlarına yeni kapılar açtığını ifade etti.

Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören ise, Etiyopya ile olan ilişkilerin Türkiye'nin Afrika'daki ekonomik varlığını güçlendireceğine dikkat çekti.

Etiyopya siyasi bölüm başkanı Afework Shimeles, Etiyopya'daki yatırım fırsatlarını ayrıntılarıyla anlatarak, katılımcılara ülkede hangi sektörlerde yatırım yapılabileceği hakkında bilgi verdi.

Sunum sonunda, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Adem Muhammed ile görüşme fırsatı buldu.

Prooramın oldukça verimli geçtiğini ifade eden MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, "Aksaray'da düzenlenen MÜSİAD Anadolu ekonomisi diplomasisi programı kapsamında MÜSİAD Diplomatik Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören Bey ile istişare ettik. Bir diğer programıda Singapur ve Çin Başkonsolosu ile beraber Nevşehir'de gerçekleştireceğiz inşallah. Öte yandan Büyükelçi Adem Muhammed ile yaptığımız görüşmede kendilerini Nevşehir'e davet ettim. İlerleyen günlerde Organize Sanayi Bölgemiz ve Kapadokya Gezisi için sözünü aldım." ifadelerinde bulundu.