Mustafa Kemal’in askerleriyiz?

Mustafa Kemal’in askerleriyiz? Mehmetçik kimin askeridir?

 Son günlerde Mustafa Kemal üzerine inşa edilen ideolojinin dinamiklerinden biri de, Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Siyaset, spor müsabakası, tören ve her türlü eylem ile söylemlerde atılan slogan, Ülkemizde bir kısım her alanda ayrım yapma çabası içindedir. Bu ayrımcılıklar Ülkemiz ve insanlarımız için kötü sonuçlar doğuracaktır. Oluşacak zarardan kimsenin eline bir şey geçmez.

 Herkes Türkiye’nin ve Mustafa Kemal’in askerleri değil midir? Sizler Mustafa Kemal’in Askerler isinizde, 1984’den bu yana tam 40 yıldır PKK terörüyle mücadele eden, Mavi Vatan için savaşan, “ölürsem şehit kalırsam gazi olurum diyen” MEHMETÇİK  kimin askeridir?

Mustafa Kemal’in Askerleri değil midir?

 15 Temmuz darbe girişiminde Mustafa Kemal’in askeriydinizde Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti yıkacaklardı da neden sesiniz çıkmadı?

15 Temmuz ‘da Vatanını, Milletini, Bayrağını ve Cumhuriyetini sevenler meydanlardaydı. Sizler neredeydiniz?

 Türkiye’yi  parçalayacaklarını, devletimizi ve milletimizi esaret altına alabileceklerini, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti yıkacaklarını sanan Vatansız hainlere karşı 251 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşarak, 2703 vatandaşımız gazilik ile müşerref olarak bu toprağın nasıl “VATAN “olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

“ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganın ardında hangi olayların geleceğini millet olarak çok iyi biliriz Bu ülkede Türkiye’de yapılan darbeleri öncesinde hep bu sloganlar atılagelmiştir.

 Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti niçin kurmuştur?

İnancı, düzencesi, soyu ne olursa olsun bu topraklarda“BAYRAK”altında yaşayan, acıda, sevinçte bir, aynı geçmişe, aynı kültüre sahip :Bu topraklarda özgürce yaşayıp, tüm insanların bir birlik ve bütünlük içinde vatandaş olarak yaşamalarını sağlamak için Cumhuriyeti kurmuştur.

 Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet minnet ve dua ile anıyoruz.

Sonuç olarak?

Ayrıştırma, algı oluşturma, yalan söyleme, hepsi bizim içimizdeki sizlere, Dış güçlerin yaptırdıkları, uygulattıkları Proje ve operasyonlardır.

Vatanını en çok seven,  Görevini en iyi yapanlardır.

Tuncay Dalcı

tuncaydalci@gmail.com