Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni köye 3 km mesafedeki dere yatağında bir çuval içinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun." dedi. 

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamasında; "1 Jandarma arama kurtarma timi, 2 Su altı kurtarma timi, 2 Jandarma Özel Harekat timi, 2 Komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru bir arama kurtarma köpeği bir drone ve iki Yeraltı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen derede yapılan aramada Narin Güran, dere kenarında, çuval içerisinde ve üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. Öldürüldükten sonra çuvala koyulup dere kenarına getirildiği, üzerinin şüphe uyandırmayacak şekilde ağaç dallarıyla kapatıldığı anlaşılmıştır. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz başımız sağolsun" dedi.

Bulunması için her yer didik didik arandı...

Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri Narin'i bulmak için büyük bir çalışma başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bu sabah na’şına ulaşılan Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok. Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

Nevşehirli Remzi Başbuğ Türkiye'nin gururu oldu...

Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Narin Diyarbakır'da Kop-4 Bizim cihazınız ile bulundu. Yavrum elinde Kuranı Kerimle çuvala koymuşlar." dedi.

8 yaşındaki minik Narin'in arama çalışmalarında Jandarma ekipleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer alan ve Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi tarafından üretilen yeraltı görüntüleme cihazı ( Proton Elıc M-4 ) kullanılmıştı.