Nevşehir’ imizde geçen öğretim yılı açılan ve ilk yılında MSÜ ve YKS sınavlarında Nevşehir’ in en başarılı eğitim kurumu olmayı başaran Master Eğitim Kurumunun başarısı Nevşehir kamuoyunu çok mutlu etti.

Master Eğitim Kurumu Kurucu ve Yöneticisi Mehmet ERAVCI’ ya sorduk:

‘’ Neden Master, bu başarı nasıl elde edildi?’’

Kursların vizyon ve misyon olarak okullardan çok farklı olduğunun altını çizen Mehmet ERAVCI ‘’Okul, hayatı; kurslar ise sınava hazırlanmayı öğretir’’ diyerek sınav sürecindeki bir öğrencinin mutlaka kurs desteği alması gerektiğini belirtti ve bu konuyla ilgi şöyle devam etti:

 ‘’Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin okulda edindikleri bilgiler onların hayatlarının genel manada şekillenmesi açısından elbette çok kıymetlidir. Fakat öğrencilerin iyi üniversitelere, iyi bölümlere yerleşebilmeleri için okulda verilen eğitim tek başına asla yeterli olmamaktadır.

‘’Hafta içi 5 günde 6 saatte öğretemediğiniz matematiği hafta sonu 1 gün 2 saatte kurs vererek öğretmezsiniz.‘’

Öğrenci;  her konuda tamamıyla uzman, öğrencileri süreç boyunca doğru yönlendirecek ve soru çözümünde yeni soru çözüm teknik ve stratejilerini takip edip bunu öğrenciye uyarlayabilecek yetkinlikte ve en önemlisi eğitim aldıkları okullardan farklı olan öğretmenlerden ders almalıdır. Ayrıca öğrencilerin kendilerini deneyebilmeleri ve sınav sürecinde gerçek durumlarını tespit edebilmeleri için mutlaka farklı okullardan gelen öğrencilerin olduğu, okul ortamından farklı ama aynı zamanda fiziki ve kampüs olanakları okullardan yüksek kurslarda sınav süreçlerini desteklemeleri gerekmektedir.

Bu şartlar sağlandığında öğrenci okuldaki eksiklerini kapatacak ve konuları pekiştirecek böylece günümüzdeki zorlu rekabet ortamında üniversiteye hazırlıkta fark atacaktır. ‘’dedi.

Mehmet ERAVCI yaptığı açıklamada başarının sırlarını şu şekilde sıraladı:

‘’ 1- Öğretmen Kalitesi; Nevşehir’ in üniversiteye hazırlıkta en başarılı ve en uzman olan aynı zamanda Türkiye’ nin önde gelen yayınlarına soru yazarlığı yapmakta olan ve 25 senedir her YKS döneminde öğrencilerin en iyi sonuçları elde etmelerini sağlayan, dinamik ve her açıdan öğrenciye desteğini eksik etmeyen öğretmen kadrosunu Master Eğitim Kurumunda buluşturarak huzurlu bir çalışma ortamında verimli bir yıl geçirdik.

2- Disiplin, Ciddiyet, İstikrar; Nevşehir’ in en başarılı üniversite hazırlık kadrosu ile disiplin, ciddiyet, istikrarlı bir yönetim anlayışı çerçevesinde öğrencilerimizin sistemli çalışmaları için her türlü fedakârlığı yaptık.

3- Güven ve İnanç; öğrencilerimizin öğretmenlerine güven duymaları bu işin en önemli sırlarından biridir. Öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde öğretmenlerinin yeterliliğine inanmaları ve ona güven duymaları için her türlü çalışmayı yaptık ve öğrencilerimizin kendilerine inanmalarını sağladık.

4- Müfredat ve Kaynak; deneyimli ve uzman öğretmen kadromuzla müfredatın ve ders programının YKS’ ye uygun planlanmasına ve öğretmenlerimizin kendi alın teri ile hazırladıkları, 2024 YKS’ de soru tutturmuş, altın değerindeki kaynakları da kullanarak dışardan destekli, kaliteli test ve kaynaklardan öğrencilerimizi desteklenmesine önem verdik.

5- Deneme Sınavları ve Geri Bildirim; sene başında hazırladığımız deneme sınavı takvimi ile öğrencilerimize düzenli ve Nevşehir’ de sadece Master Eğitim Kurumunda uygulanan Türkiye’ nin en kaliteli deneme sınavlarını uyguladık ayrıca kullandığımız ÖSYM ile bire bir uyumlu sınav analiz sistemi ile öğrencilerimizin eksiklerini ayrıntılı şekilde tespit edip bu eksikleri direnç dersleriyle tamamladık.

6- Rehberlik ve Motivasyon; kurumun rehber öğretmenleri, psikoloğu ve öğrenci koçluk sistemiyle öğrencilerimizin motivasyonunu hep artırma gayreti içerisinde olduk.

7- Fiziki Mekân ve Estetik; öğrencilerimize fiziki ortam olarak en iyisini ve en kalitelisini sunmaya çalışırken estetiği de bir hayli önemsedik ve öğrencilerimizin severek çalışabilecekleri ortamlar oluşturduk.

8- Okul Gibi Kurs Anlayışı; öğrencilerimize mükemmel bir sevgi, saygı ortamı oluşturduk. Okul gibi disiplinli, kurs gibi sınav pratiği anlayışı ile öğrencilerimizi bilgi ile donatarak hayatı da öğretmeye çalıştık.

9) Kaliteli Öğrenci ve Rekabet Ortamı; öğrencilerimizi sınavla kabul ettik. Hayalleri olan öğrencilerimizle çalışmak istedik ve çok seviyeli, öğrenmeye istekli bir öğrenci grubu oluşturduk. Yıl içinde sistemli, disiplinli, verimli ders çalışmayan öğrencilerle yollarımızı ayırdık ve sevgi ve saygıdan ödün vermeden güzel bir rekabet ortamı oluşturduk.

10) Soru Çözme Teknikleri ve Zaman Yönetimi; bire bir şekilde yürütülen profesyonel eğitim koçluğu sayesinde öğrencilerimizin okullarda öğrenemeyecekleri çeşitlilikte soru çözüm teknik ve stratejilerini öğrenciye özgü olarak belirleyip; öğrencilerin sınavda zamanı daha verimli kullanmalarını böylece sınavı mükemmel şekilde yönetmelerini öğrenmelerini sağladık.’’

‘’ İçinde bulunduğumuz dönemde artık öğrenciler için rekabet oldukça zorlu geçmektedir. Bu nedenle, öğrenciler, en iyi yerlerde olmak için daha çok çaba göstermeli ve en önemlisi okulda aldıkları eğitimin yanında onları disipline etmeyi öğretecek, akademik, psikolojik, stratejik yönlendirme gibi onları bütüncül şekilde destekleyen kurs merkezlerinden yararlanmaları sınav kazanma açısından hayati önem taşımaktadır.

Çocuklarınızın bu sınav sistemi içinde başarılı olmasını istiyorsanız onlara en iyi öğretmenlerin bulunduğu, en kaliteli yayınlardan yararlanılan, öğrenciye özgü belirlenen, yeni nesil öğretim tekniklerinin doğru anlaşılıp öğretildiği ve öğrencinin motivasyonunu artırmaya yönelik son teknolojik donanımların ve sınıfların kullanıldığı (akıllı tahta, amfi sınıfları vs.) kısaca her bir ayrıntıya dikkat edilen, öğrenciyi her yönden profesyonel şekilde takip eden kurslardan mutlaka destek almalısınız. ‘’

‘’Unutmayın! En iyi balı yapmak için arılar farklı farklı çiçeklerden polenler toplar. Kurslar öğrencilerin bilgi ve becerisini zenginleştirerek başarısının artmasına ciddi anlamda katkı sağlar’’ dedi.

Master Eğitim Kurumu

Eğitimin Şampiyonlar Ligi