Çevre

NERO üyesi İsmet Öztürk'ün adı Aladağlar'da yaşayacak

Bu yıl yaşamlarını yitiren NERO üyesi dağcı rehberler İsmet Öztürk ve Antalya Rehberler odasına kayıtlı İsmet İnan'ın isimleri Aladağlar’da yaşayacak.

Bu yıl yaşamlarını yitiren NERO üyesi dağcı rehberler İsmet Öztürk ve Antalya Rehberler odasına kayıtlı İsmet İnan anısına Umut Karkın, Selim Gürkan ve Hamza Yücel'den oluşan üç kişilik dağcı ekibi "İSMETLER DORUĞUNA"  tırmanış gerçekleştirdi.

Doğruğa ulaşan Dağcılar "Dağların Dede Korkut'u İSMET ÖZTÜRK ve Kadın Dağ Rehberi İSMET İNAN anısına bu zirveye "İSMETLER " ismi verilmiştir. Kabul görmesini umarız." pankartı açtılar.

İsmet Öztürk ve İsmet İnan anısına doruğa tırmanış...

Harim-i İsmetimizde yani Aladağlarda iki büyük dağcının adlarının yaşatılması adına gerçekleştirilen tırmanış başarıyla tamamlandı.

Kapadokya'nın sevilen isimlerinden NERO üyesi merhum dağcı rehberler İsmet Öztürk'ün değerli eşi Sevgi Peker Öztürk,"Canparem, İsmet’im, Hayat Arkadaşım,“Dağlar öyle bir hayaldir ki, ancak yaşanırsa gerçek olur” derdin ya! Biz de senin için, seninle birlikte, seni daima adınla yaşatacak İsmetler Doruğu / Aladağlar’dayız. Sabahın erken saatlerinde başlayan tırmanışta veeeeee İsmetler Doruğu'ndayız. Gözyaşlarım pıt pıt, Kalbim güm güm...Var olun koca yürekli dağcılar, ruhu güzel insanlar" dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, "Bu yıl kaybettiğimiz dağ rehberlerimiz İsmet Öztürk ve İsmet İnan hocalarımızın anısına, DKSK ve SUNER dorukları arasında bulunan 3658 metre yükseklikteki isimsiz doruğun adının "İSMETLER DORUĞU" olarak anılmasını diliyoruz." dedi.

Dağların Dede Korkut'u İsmet ÖZTÜRK ve Kadın Dağ Rehberi İsmet İNAN anısına düzenlenen tırmanış için dağcılara teşekkür eden NERO Başkanı Özay Onur; "Bu sene içinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ve mesleğimize büyük katkıları olan NERO üyesi ve aynı zamanda dağcılık federasyonu üyesi değerli meslektaşımız İsmet Öztürk ile Niğde ili sınırlarında Aladağlar’da Çamardı-Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde 6 kişilik Alman grubuyla dağ kayağı yaparken çığ altında kalarak hayatını kaybeden Antalya Turist Rehberleri Odası Üyesi dağcı-rehber İsmet İnan'ın isimlerinin Aladağ'da yaşatılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duydum. Bu vesile ile kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve camiamıza bir kez daha başsağlığı dileriz." dedi.