Genel

NESİAD heyeti Bakü'de 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde Büyükelçi Cahit Bağcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir Milletvekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Sanayici İş insanları Derneği Başkanı (NESİAD) Mustafa Ertaş başkanlığındaki NESİAD üyesi heyet, üst düzey Azeri yetkililer, ülkedeki yabancı misyon şefleri, yabancı elçiliklerin askeri ataşeleri ile Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos mesajını okudu.

Daha sonra katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti.

30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Zafer'in 102. yılını kutlamanın haklı gururunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, " 102. yılında ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ nı Milletvekillerimizle birlikte Bakü Büyükelçiliği’n de kutladık. Milletimizin istiklaline bağlılığının en açık göstergesi olan bu zafer, aziz milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, geçmişten günümüze daima ilham ve güç vermektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm istiklâl kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!" dedi.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.