NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, beraberinde iş insanları Fazıl Çekirdekçi ve Bayram Sağlam, hemşeri ziyaretleri kaspamında Dr. Doğan Birgül'ü ziyaret ettiler.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, "NEVBİAD Onursal Üyeleri Fazıl Çekirdekçi ve Bayram Sağlam abilerimle birlikte, bilge insan, hemşehrimiz Doğan Birgül beyi ziyaret ettik. Ziyarette kıymetli abilerimin Nevşehir'e yaptığı hizmetleri ve değerli düşüncelerini dinleme fırsatı buldum. Doğan Abi yazmış olduğu kitaplarını imzalayarak bizlere takdim etti." dedi.

O Nevşehir’in Doğan Bir Gül'ü

Nevşehir için mücadelesini aradaki mesafeler uzakta olsa hiç unutmadı. Doyduğu değil doğduğu topraklara olan vefasını her daim gösterdi. Nevşehir sevdalısı ve Gönül adamı kanaat önderi Dr. Doğan Birgül, Dernek ve Vakıf Başkanlığındaki gönüllü görevinde hep mütevazi bey efendi kişiliği ile toplumsal kararlarda ben değil biz diyerek yol aldı.

Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi'nin hayalden hayata geçişinde büyük emeği geçen ve üniversitemizin kurulmasında Merhum Eski Nevşehir Valimiz Sayın Şinasi Kuş yine o dönemin Milletvekilleri Abdulkadir Baş, Mehmet Elkatmış ve Esat Kıratlıoğlu ile yine gurbetteki değerli hayırsever iş adamlarımızla birlikte hareket eden Birgül, Nevşehir Üniversitesi hayalini gerçekleştiren Derneğimizin liderliğini yaparak adını Nevşehir unutulmazları arasına hak ettiği Nevşehir tarihine altın harflerle yazdırdı.  

İşte FİB Haber Merkezi olarak Dr. Doğan Birgül ve değerli eşi Dr. İsmet Birgül ile yapmış olduğumuz röportajı gelin birlikte izleyelim: