Nevşehirli Bürokratlar ve İş insanları Derneği (NEVBİAD) Başkanı Kazım Tekin, beraberinde yönetim ve onur kurulu üyeleri Yaşar Eroğlu, Dr. Doğan Birgül, Fazıl Çekirdekçi, Bekir Erdoğan, Vecni Büyük ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanı Metin Alper'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin ziyarete ilişkin yaptığı açıklamasında; "Türk Polis Teşkilatının her kademesinde 36 Yıl Şerefle görev yaptıktan sonra İBB Zabıta Dairesi Başkanı olarak atanan hemşehrimiz Metin Alper kardeşimizi ziyaret ettik. Görevinde başarılar diliyoruz." dedi.

İBB Zabıta Dairesi Başkanı Metin Alper'de, bu özel ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, nazik ziyaretleri için NEVBİAD heyetine teşekkür etti.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Metin Alper kimdir?

1970 yılında Konya’da doğdu. 1988 yılında Ankara Polis Koleji’ni, 1992 yılında Polis Akademisi’ni bitirdi. Ardahan, Gaziantep, Osmaniye ve Sivas’ta Emniyet Teşkilatı’nın çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2013-2016 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik, Bölge Trafik, Trafik Tescil Şubeleri ve Koruma Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2002 yılları arasında T.C Bişkek Büyükelçiliği’nde Ataşe olarak görev yaptı. 2010-2011 yılları arasında Birleşmiş Milletler Doğu Timor Misyonu’nda görev yaptı. 2013 Mayıs ve Aralık döneminde NATO Afganistan-Kabil ISAF karargâhında Polis Danışmanı olarak görev yaptı. Nisan-Ekim 2016 arasında NATO Afganistan Mezar-ı Şerif Kararlı Destek Misyonu’nda Kıdemli Polis Danışmanı görevinde bulundu. 2016-2019 yılları arasında Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. 2019-2021 yılları arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. 2021’de T.C Hartum Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri olarak göreve başladı. 2024 Temmuz ayında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Sayın Metin ALPER, Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanı görevine atandı. ALPER, evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.