İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir derneği tarafından, siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye ulaştırılmak üzere 3 tır un yardımı gönderildi.

İHH Nevşehir Derneği Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, 7 aya yakındır Gazze'de devam eden soykırım ve katliamlarda yüzbinlerce insanın yardıma muhtaç halde hayatına devam ettiğini ifade etti.

Gazze'de insanların artık günlük gıda ihtiyacını bile karşılayamayacak hale geldiğini ifade eden Öncel, adına medeni çağ denilen, ancak insanlık tarihinin gördüğü en büyük barbarlığın maalesef Gazze'de yaşandığını söyledi.

Gazze'de masum ve mağdur insanların kan ve gözyaşlarının oluk oluk aktığı belirten İHH Nevşehir Derneği Başkanı Baki Öncel, Gazze'de insanlık değerlerinin ayaklar altına alınmasına şahit olma acziyetini yaşayarak gördüklerini ifade etti.

Gazze'de büyük bir dram yaşanıyor 

Dünya tarihinin görmediği büyük bir zulmü hep birlikte izlediklerini ifade eden Öncel, "Biz Nevşehir olarak izlemeyelim, neler yapabiliriz diye, gayret içerisindeyiz.Biz bugün bir umut ışığını, bir şeylerin ölmediğini haykırmak istiyoruz. Bu yüzden Acıgöl ilçemizde ki tüm hayırsever halkımızı canı gönülden kutluyorum." dedi.