27 yaşında ki Nevşehir AK Parti'nin en genç aday adayı Tuncay Sönmez, Çat Belediye Başkanlığı için aday adaylık resmi başvurusunu AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığına yaptı.

AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'na giderek, Çat Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Tuncay Sönmeza başvurusunu AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Özkaya'ya teslim aldı. Özkaya teslim alırken "Tüm halkımıza ve kasabamıza hayırlara vesile olması dileğiyle" dedi.

Tuncay Sönmez kimdir?

06/06/1996 Nevşehir Çat beldesi doğumluyum. ilk ve orta öğrenimi beldemizde, lisans öğremini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi İşletme bölümü ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi İşletme bölümü olarak öğrenimimi tamamlamış bulunmaktayım. Askerlik hizmetimi Ankara Genel Kurmay Başkanlığı'nda intikal ve makam şoförü olarak yerine getirdim. Kasabamıza bağlı beldelikte iki yıl tahakkuk ve muhasebe birimlerinde görev aldım. Şu an Nakliye ve lojistik alanında ticaret yapıyorum.