Afrika’dan göç ettikten sonra Türkiye’ye gelişi baharın müjdecisi olarak sayılan ve yuva yaptığı köyde neşeyle karşılanan leylek, 6 yıldır aynı yere gelerek yuva yapması köylüler tarafından da hoşça karşılanıyor.

Akpınar köyünde Leyklekler canlı takipte...!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyüne gelerek yuva yapan leylek, buradaki hanelere komşu, köyün de maskotu oldu. 2029 yılında ilk kez köy meydanında leylek için MEDAŞ ekipleri ve köy muhtarlığı tarafından yapılan elektrik direği tepesindeki yuvasına bu yılda gelen bir çift leylek, Akpınar köyü muhtarlığı tarafından kamera ile 24 saat izlenebiliyor.

Leyleklere köylüler "ev sahipliği" yapıyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu, ‘’Bu leylek geçen senelerde hep iki yavrusu olurdu bu sene ilk defa 3 yavrusunu büyüttü. Uçuş talimlerini tamamlayan üç kardeş leyleklerimiz artık bizler için kankamız oldu artık. Onunla böyle gün geçiriyoruz. Buranın maskotu oldular, hepimiz onları gözümüz gibi gözetiyoruz’’ dedi.

Nevşehir'de yaz mevsimini geçiren binlerce leylek geri dönüş hazırlıklarına başladı. 

Nevşehir her yıl Afrika'dan gelen yüzlerce leyleğe ev sahipliği yapıyor. Bahar mevsiminde Nevşehir'e ulaşan leylekler, Kızılırmak nehri ve çevresindeki tarım arazilerinde beslenerek yavrularını büyüttü. Kimi yerde ağaçlarda kimi yerde elektrik direklerindeki yuvalarında yavrularını büyüten leylekler göç hazırlıklarına başladı. 

Göç yolculuğuna çıkmaya hazırlanan leylekler zorlu yolculuk için son hazırlıklarını yapıyor. Nevşehir'de bulunan yuvalarında yavrularını büyüten ve göç öncesi kanatları iyice güçlenen leyleklerde bu önemli tecrübeyi yaşamak için gün sayıyor.