Nevşehir'in Avanos ilçesi bu hafta sonu da yerli turistlerin akınına uğradı. Avanos'ta Kızılırmak nehri üzerinde sallanan tarihi asma köprüden geçmek isteyen binlerce vatandaş, büyük yoğunluk oluşturdu. 

Avanos ilçesinde ki asma köprüde oluşan uzun kuyruk görenleri şaşırttı.

AVANOS'TA KÖPRÜ KUYRUĞU

Böyle birşey görülmedi...

Asma köprüden geçebilme kuyruğu - 11 Ağustos 2024 / Avanos

Kızılırmak nehrinin iki yakasını birleştiren Asma Köprü' nün hafta sonundaki durumu görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Bir taraftan Kapadokya bölgesine farklı illerden gelen yerli turistler, bir taraftan Nevşehir ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar köprüde uzun kuyruk oluşmasına sebep oldu. Oysa köprü, Avanoslu' nun işine gidip gelebileceği tek yol..

Avanoslu olarak isyanlardayız... Yeter gayri...!!

Avanos sakinlerinden değerli Fotoğraf sanatçısı Mustafa Taşkın yaşanan durumdan duyduğu mağduriyet ve tepkini şu sözleriyle ifade etti; "Bugün, bu rezaleti çekmemek için beş km.yürüyerek çevre yolu köprüsünden geçerek evime gelebildim. Sevgili konuklar; bu bir eğlence köprüsü veya lunapark eğlencesi değil vatandaşın işine gidip gelmesi için bir yoldur.. Lütfen kikirdeyecek başka bir eğlence arayın..! Sevgili yetkililer; bence, köprü paralı olsun, örneğin eğlenmek isteyen geçmek için 150 Tl versin..." dedi.

Asma köprüde yaşanan kuyruk görüntüleri yaşanan sıkıntıyı gözler önüne serdi.