Nevşehir Belediyesi, vatandaşların güzel zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturmak amacıyla yeşil alan projelerine ağırlık veriyor.

Nevşehir'de özellikle yeşil alan ve park sıkıntısını gidermek amacıyla kent merkezinde önemli projeler hazırlayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bugün  Niğde yolu üzerinde bulunan Millet bahçesi ve külliye cami yanında yapımına başlanılan park çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Savran yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında; "Nevşehir’imizin her yerini yemyeşil yapma konusunda çok kararlıyız. Niğde yolu üzerinde bulunan Külliye Cami inşaatının yanı başına çok büyük bir park yapımı gerçekleştiriyoruz. Bir çok farklı ağaçların süsleyeceği parkımızda çocuklar içinde alanlarda yer alacak. Devamında ise Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor. Her iki çalışma bittiğinde bölge tam anlamıyla yemyeşil bir mesire alanı olacak." dedi.

Nevşehir Millet Bahçesi Bitince Böyle Olacak...

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir'de 138 bin metrekarelik Millet Bahçesi projesinin detaylarını paylaştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Nevşehir Göre yolu üzerindeki Mostar Köprüsü devamında yer alan 138 bin metre kare büyüklüğündeki alanda yapılacak ve Türkiye’nin en güzel Millet Bahçelerinden biri olacak olan Nevşehir Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Nevşehir Millet Bahçesi ile nefes alacak...

Millet Bahçesi Projesinin Nevşehir'e hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, projenin son halini gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Proje, şehrimize özel olarak tasarlanmış olup yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilecektir diyen Başkan Savran, Nevşehir Millet bahçesi projesi ile ilgili şu bilgilendirmelerde bulundu;

"Toplam 6 bin 330 ağacın dikileceği ve Nevşehir’in adeta çehresini değiştirecek olan Millet Bahçesi içerisinde; bin 500 metre kare büyüklüğünde süs havuzu, otopark, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, seyir terasları, aromatik bahçe ve meyve bahçesi, etkinlik alanları, bisiklet parkuru ve yürüyüş yolları, çim ve beton oturma tepeleri, çocuk oyun alanları, adrenalin parkı, millet kıraathanesi, piknik alanı ve kafeler bulunacak." dedi.