AK Parti ‘Türkiye Yüzyılı’ sloganı çerçevesinde adımlarını şekillendiriyor. Türkiye’nin yerel yönetim sisteminde önemli bir değişiklik önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek. 

Nevşehir dahil 51 ilin büyükşehir olması planlanıyor. 

Türkiye'nin yerel yönetim haritasında önemli bir değişiklik kapıda. Türkiye genelinde 51 ilin daha büyükşehir belediye statüsü kazanması planlanıyor ve bu iller arasında Nevşehir de yer alıyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti'nin üzerinde titizlikle çalıştığı yeni yerel yönetimler projesinin bir parçası olarak bu önemli değişiklik gerçekleştirilecek. 51 ilin daha büyükşehir belediye olması, büyükşehir belediyeleri aracılığıyla kentin bütünsel planlamasını ve yönetimini daha etkin hale getirme amacını taşıyor.

Büyükşehir belediyelerinin artan yetkileri, altyapı, ulaşım, çevre ve diğer kentsel hizmetlerin daha koordineli bir şekilde sunulmasına yardımcı olacak. Aynı zamanda, vatandaşlar hem büyükşehir belediye başkanlığı için hem de kendi ilçelerinin belediye başkanlığı için oy kullanma hakkına sahip olacaklar.

İŞTE O İLLER

AK Parti’nin çalışması tamamlandığı takdirde mecliste kabul edilirse büyükşehir olacak iller şöyle: Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat.

Nevşehir, bu önemli değişiklikle birlikte büyükşehir belediye statüsü kazanacak iller arasında yer alıyor. Bu gelişme, Nevşehir'in kentsel dönüşümü ve yerel yönetimi üzerinde önemli etkilere sahip olabilir.

(Haber Merkezi)