Genel

Nevşehir Çalış'ta ilk kez gurbetçi festivali düzenlendi

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde yurt dışında yaşayan Nevşehirli gurbetçiler için ilk kez "Gurbetçi Harman" festivali düzenlendi.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde yurt dışında yaşayan Nevşehirli gurbetçiler için ilk kez festival düzenlendi.

Çalış Belediyesi tarafından Aile Çay Bahçesinde bu sene ilki düzenlenen "Gurbetçi Harman Festivali"ne ilgi büyük oldu.

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği festivale, MHP Nevşehir Milletvekili MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Osman Bilici, Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu, Sulusaray Belediye Başkanı Fatih Kalkan, Çat Belediye Başkanı Zübeyir Kalay, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Sizlerle Gurur Duyuyoruz”

Yurt dışında yaşayan Nevşehirlilerle gurur duyduğunu ifade den Çalış Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamasında; " Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Burası sizin memleketiniz. Başta Çalış kasabamız olmak üzere Kalaba ve Özkonak kasabamız, Altıpınar,Göynük,  Sarılar, Kızılağıl, Topaklı, Akarca, Paşalı köylerimiz ile Nevşehirli gurbetçilerimiz adına bu bölgede ilk kez böyle bir festival gerçekleştirdik. Gurbetteki vatandaşlarımızın memleketlerine geldiklerinde onlar memleketelerini unutmadılar bizde onları unutmadığımızı göstermek ve bir nebze olsun sılai rahim için memleketlerine gelen gurbetçilerimizin hasretlerini gidermelerine vesile olalım istedik. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mehteran ekibi gösterisi ile başlayan festival halk oyunları gösterisi ve konserle devam etti.  Muharrem ayı olması dolasıyla vatandaşlara aşure ikram edilirken, gurbetçi vatandaşlarımız memleket topraklarında hasret giderdiler.