Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delegenin genel başkanlık seçimi için sandık başına gittiği ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

Yumuş: Özgür Özel’i kutluyorum

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, 38.Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’i kutladı. Yumuş yaptığı açıklamasında  “Yeni Genel Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, "Cumhuriyet Halk Partisi 'nin 38. Olağan Kurultayında Genel Başkan seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyor, ülkemize bir demokrasi şöleni yaşatan bütün delege ve üyelerimizi tebrik ediyorum.

Ülkemize, partimize ve adalet sürecine üstün hizmetleri ve emeklerinden dolayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum.

Türkiye'nin kurucu gücü Cumhuriyet Halk Partisi halkın umudu, ülkemizin değişim lokomotifi olacaktır. Hayırlı olsun!" dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'ta; "Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızda, 8. Genel Başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i yürekten tebrik ediyorum." dedi.

CHP önceki dönem Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'da; "Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu, kazanan Türkiye oldu. İkdidara yürüyüş yolunda, demokrasi ve adalet mücadelesinde umudu yeniden yeşertmek için Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.