HSK Kararnamesi ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanırken, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca'da Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmıştı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Nevşehir Valisi Ali Fidan’a nezaket ziyaretinde bulundu. 

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı görevine atanan Durmuş Ali Karakoca ile makamında bir süre görüşerek, görevinde başarılar diledi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı iken ilimize atanan Durmuş Ali Karakoca görev yaptığı yerlerde yürütmüş olduğu başarılı soruşturmalar ve operasyonlarla bilinmektedir. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı olmadan önce Bayburt ve Konya illerinde terör savcısı iken Fetö terör örgütüne yönelik mahrem ve kritik sorumlularına operasyonları ile takdir toplamış o dönem örgütün hedefi haline gelmiş ve bu başarılı soruşturmaların ardından Seydişehire Başsavcı olarak atanmıştır. 

Sırasıyla Seydişehir , Erdemli , Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilmiş olup bu yerlerde, Tarihi eser kaçakçılarına , fetö mahrem yapılanmasına , PKK terör örgütüne karşı sert ve büyük çaplı operasyonları yürütmüştür. Görev yaptığı Başsavcılıklarda ise gerek personeli gerekse güvenlik güçleri ve kamu ile koordineli çalışması ile bilinen Durmuş Ali Karakoca Hsk’nın 13.06.2024 tarihli kararnamesi ile ilimize atanmıştır.

Başsavcı Durmuş Ali Karakoca’ya görevinde başarılar dileriz.