Ekonomi

Nevşehir dev organizasyona ev sahipliği yaptı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-AB KİK 42. toplantısı iki gün süren oturumların ardından bugün tamamlandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 42. toplantısı iki gün süren oturumların ardından bugün tamamlandı. 

Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 42. Toplantısı Nevşehir'de gerçekleştirildi.

Türkiye – Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu tarafından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “42. Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı” sona erdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Dimitris Dimitriadis’in katıldığı toplantıda, Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız'ın ev sahipliğinde Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin Karma İstişare Komitesi üyesi sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ile Türkiye Kamu-Sen’i temsilen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci katıldılar.

Hisarcıklıoğlu’ndan Parmaksız’a özel teşekkür

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Nevşehir’de gerçekleştirdiğimiz Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi toplantısı iki gün süren oturumların ardından bugün tamamlandı. "Engelliler için Girişimcilik", "Yapay Zeka ve Dijital Beceriler", "Göç" ve "Tarım" konularında sorunlara ortak çözüm üretilmesi noktasında verimli toplantılar yaptık. Vize ve taşıma kotaları sorunlarının acilen çözülmesi gerektiği çağrımızı yineledik. Toplantımıza katılan ve katkı sağlayanlara, misafirperverliği için Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arif Parmaksız ve ekibine teşekkür ediyoruz." dedi.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi toplantısını Nevşehir’de gerçekleştirdik. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Dimitris Dimitriadis’in katıldığı toplantımızda Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdik. Vize ve taşıma kotaları sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini vurguladık. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Arif Parmaksız’a göstermiş oldukları ilgi, alaka ve nazik ev sahipliği için teşekkür ederiz." dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız İse “TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nu ve değerli katılımcıları Kapadokya’mızda ve Odamız’da ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Toplantı vesilesi ile gerek ilimiz Nevşehir'i ve gerekse Kapadokya Bölgemizi AB Delegasyonuna tanıtma şansı bulduk. Bu fırsatı bize verdiği için TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.