Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde hamilelere yönelik normal doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için ‘Gebe okulu’ adı altında uzman ekip tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Gebe okulu, gebelik döneminde anne adaylarını gebelik eğitimine teşvik etmek için mezun olan gebe adaylarına sertifikalarının yanında hediyeler vererek farkındalık yaratıyor.

Sağlık bakım hizmetleri müdürlüğü koordinatörlüğünde hastanemiz gebe okulunda eğitimini tamamlayan anne adaylarına sertifikalarıyla birlikle hediyeleri takdim edildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim vekiliUzm. Dr. M. Zübeyir KÖSE şu açıklamaları yaptı: “Gebe okulumuzda amaç anne adaylarımızı en iyi ve bilinçli şekilde doğuma hazırlamak, anne adaylarına gebelik ve doğum sürecinde yardımcı olmak ve bilmedikleri konularda kafalarına takılan sorulara cevap bulabilecekleri eğitim ortamını oluşturmak. Gebelik süreci, gebelikte oluşabilecek sorunlar, doğum yöntemleri ve normal doğumun önemi hakkında anne adaylarımızı bilinçlendirmek. Gebelik dönemi ve doğum sonrası beslenme bebek bakımı ve beslenmesi, anne sütünün önemi ve lohusalık süreci hakkında anne adaylarımızın bilinçli ve sağlıklı bir süreç yürütmesi temel hedeflerimiz arasında. Ayrıca düzenlenen eğitimlerle anne adaylarının normal doğuma özendirmeyi, sezaryen oranlarını azaltmayı da hedefliyoruz. Bu kapsamda sağlıklı ve bilinçli bir gebelik için bütün gebelerimizi gebe okulumuza davet ediyoruz, katılımları artırmak için teşvik edici uygulamalarla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Gebelik süreci boyunca gebe adaylarımızın hem eğitim hem de sağlığıyla ilgilenen kadın doğum uzmanlarımıza, sağlık bakım hizmetleri müdürümüz Nural SÖZATMAZ’a, hemşire ve ebe arkadaşlarımıza özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.”dedi.