2023-24 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından mesleki çalışmalarını tamamlayan Nevşehir EBS'li öğretmenler yaz tatil fırsatını değerlendirerek Balkan ülkelerine kültürel bir gezi düzenliyor.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal; "Şubemiz Eğitim ve Sosyal İşler Başkanlığımızca Ecdad yadigari topraklara seyahatimiz başladı. Bismillah her hayrın başıdır diyerek çıktığımız yolda Balkan toprakları program dahilinde gezilecektir. Yine üyelerimizce okunan Hatm i Şerifin duası Bosna Şehitliginde yapılacaktır. Emek sarfeden başkan yardımcımız Sami Özgümüş 'e, yönetim kurulumuza ve katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.Kültür gezimizin hayırlara vesile olmasini diliyoruz. Yolunuz açık olsun." dedi.

Ecdadımız Osmanlı'nın yadigarı olan topraklara yapılacak gezi süresince; geçmişte uzun yıllar Osmanlı hâkimiyetinde kalan Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan ziyareti sırasında pek çok tarihî eser ve önemli mekanlar ziyaret edilecek.