Çevre

Nevşehir her gün bir yerde çıkan yangınlarla boğuşuyor

Bu sene Nevşehir il genelinde aşırı sıcaklıklara ihmaller de eklenince ciğerlerimiz bir bir yanıyor.

Nevşehir'de 2024 yılı tarihe tüm zamanların en sıcak ilkbaharı, yazı ve en çok yangınların yaşandığı yıl olarak geçti.

Bu sene Nevşehir il genelinde aşırı sıcaklıklara ihmaller de eklenince ciğerlerimiz bir bir yanıyor. Bu sene hemen bir çırpıda sayacak olursak, Nevşehir merkez sarıyaprak mevkii, Avanos ilçesi köybağ mevki, Kavak, Kaymaklı, Sulusaray ve Uçhisar beldelerinde, Sarıdır, İbrahimpaşa, Mazı, Şahinefendi, Akpınar, Ağıllı köylerinde çıkan yangınlar hafızalardan silinmedi.

En son bugün merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabası kırankaya mevkinde çıkan arazi yangını söndürülürken, Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü Kurugöl yakınlarında çıkan arazi yangını ise uzun uğraşılar sonucu saatler sonra söndürülebildi.

Geçen haftalarda, Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Kozaklı, Gülşehir gibi ilçelerimiz ve bu ilçelere bağlı bulunan bazı köyler başta olmak üzere çok sayıda arazi yangınları çıktı. Çıkan yangınlarda çok sayıda ağaç, çalı bağ ve bahçe kül oldu. Bunun yanında buralarda bir çok börtü böceklerde telef oldu. 

Çıkan yangınlara çoğunlukla anız yangını, piknik ateşi, sigara izmariti ve doğaya atılan alkol şişeleri sebebiyet verdi.