Çevre

Nevşehir içme suyu arıtma tesisi çalışmaları başladı

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Nevşehir içme suyu arıtma tesisi için yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı.

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Nevşehir içme suyu arıtma tesisi için yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı.

Nevşehir İçmesuyu Projesi kapsamında 03.09.2024 tarihinde ihale edilerek 27.09.2024 tarihinde sözleşmesi imzalanan "Nevşehir İçmesuyu Arıtma Tesisi Proje Yapımı" işinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır.

Proje yapım işi kapsamında; Arzukamber, Senirin ve Çat (Merkez) kuyularından alınacak suları arıtacak 50.000 m³/gün kapasiteli içmesuyu arıtma tesisine ait inşaata esas uygulama projeleri yapılacaktır.

Öte yandan DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, yer teslimi yapılan Nevşehir İçmesuyu Arıtma Tesisi ile çalışmaları devam eden Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım'da incelemelerde bulundu.

Nevşehir İl Merkezi içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak suyun yaklaşık 14,40 km’lik hat ile il merkezinde bulunan ve yeni projeye göre kullanılmayacak olan Stadaltı Deposu yakınına getirilmesi, 3 adet terfi merkezi, 3 adet toplama deposu (300 m3), 1 adet 500 m3 ‘lük terfili depo, hat üzerindeki sanat yapılarının imalatı, ENH, Otomasyon vb. işler bulunmaktadır.