Çevre

Nevşehir içme suyu isale hattı işleri başladı

DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1.Kısım Yapım İşi'nde isale hattı güzergahı, depo ve terfi merkezi yapılacak yerleri inceledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Nevşehir'e Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından içme suyu sağlayacak projede boruların tırlarla gelmesinin ardından isale hattı işleri başladı.

DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Ercan ve ilgili teknik personelleri ile Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1.Kısım Yapım İşi'nde isale hattı güzergahı, depo ve terfi merkezi yapılacak yerlerde incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin; "İsale hattı güzergahında döşenecek çelik boruların nakli devam etmekte olup döşeme çalışmalarına da en kısa sürede başlanacaktır. İş kapsamında;

Nevşehir İl Merkezi içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak suyun yaklaşık 14,40 km’lik hat ile il merkezinde bulunan ve yeni projeye göre kullanılmayacak olan Stadaltı Deposu yakınına getirilmesi, 3 adet terfi merkezi, 3 adet toplama deposu (300 m3), 1 adet 500 m3 ‘lük terfili depo, hat üzerindeki sanat yapılarının imalatı, ENH, Otomasyon vb. işler bulunmaktadır." dedi.

Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Nevşehir içme suyu isale hattı 1. kısım inşaatı kapsamında boru döşeme işlemleri başlatıldı.