Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğüne atanırken Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne Emre Ekrem Çölyen atandı.

Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne Ankara merkez'den atanan Göç uzmanı Emre Ekrem Çölyen'in Nevşehirli olduğu öğrenildi. Çölyen'in önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

Nevşehir'de başarılı çalışmalarıyla büyük takdir gören sevilen İl Müdürü Enver Tutel'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.


İl Göç İdaresi Müdürü Enver TUTEL Kimdir?

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Malta’da İngilizce Dil Eğitim Okulunda 3 ay eğitim almıştır. Trakya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde 1 dönem okuduktan sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde Yüksek Lisans öğrenimi görmeye devam etmektedir.

        2014 yılında Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak mesleğe başlayan TUTEL, 2014-2016 yılları arasında Düzensiz Göçle Mücadele Grup Başkanlığında görev yapmıştır.  Ocak 2016 - Temmuz 2016 tarihleri arasında 2001 yılında kabul edilen Türkiye-Yunanistan Geri Kabul Anlaşması kapsamında Yunanistan’ın Kumçiftliği (Orestiada), Dedeağaç (Alexandraopolis) ve Türkiye’nin Edirne illeri arasında gerçekleşen toplantıların Edirne Koordinatörü olarak görev yapmıştır.2016-2018 yılları arasında İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Başkanı ve Uluslararası Koruma Grup Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2018-2022 yılları arasında Edirne Geri Gönderme Merkezi Müdür Vekili olarak görev yapmıştır. 18 Mart 2016 tarihli Türkiye- Avrupa Birliği Zirvesinde göç alanında varılan mutabakat gereğince 2020 Mart-Temmuz ayları dâhil olmak üzere 5 ay Yunanistan Sakız (Chios) adasında Ada Koordinatörü olarak görev yapmıştır.

        İçişleri Bakanlığı Makam Oluru ile 2022 yılı Eylül ayından itibaren Nevşehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmektedir. Bu süreler içerisinde 2015 yılında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde göstermiş olduğu emek ve gayretlerden dolayı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Teşekkür Belgesi, Edirne Valiliği'nden, 2016, 2018 ve 2021 yıllarında olmak üzere toplam da 3 kez ''Başarı Belgesi'' almış ve "Üstün Başarı Belgesi" ile ödüllendirilmiştir. 2020 yılında Edirne Geri Gönderme Merkez Müdür Vekilliği görevinde göstermiş olduğu emek ve gayretlerinden dolayı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Teşekkür Belgesi verilmiştir. 2023 yılında Nevşehir Valiliği tarafından görevinde göstermiş olduğu emek ve gayretlerden dolayı Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

        İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.