Eğitim

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’dan Okullara Ziyaret

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Okul ziyaretlerine devam ediyor.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Okulların gelişim profilini gözlemlemek ve eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek amacıyla Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu ve Alacaşar Şehit İdris Aksöz İmam Hatip Ortaokuluna ziyaret gerçekleştirdi.

   Sınıflarda öğrenciler ile bir araya gelerek ders içi etkinliklerine de eşlik eden İl Müdürü; kitap okumanın sosyal ve akademik hayata yansımaları, hedeflere ulaşmadaki izlenmesi gereken yollar, planlı-programlı çalışmanın önemi üzerinde durarak öğrencilerle sohbet etti.

  Öğretmenler odasını da ziyaret eden YAZICI, öğretmenlerle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin takibi ve bilgilendirilmesi, öğrencilerin davranışlarının ve akademik başarılarının izlenmesinin önemine, kurum kültürünün gelişmesi ve bu yönde yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, öğrencilerin zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini bütüncül bir şekilde ele aldığını, bilgi odaklı eğitim yerine süreç odaklı bir anlayışı içerdiğini ifade etti. İdareci ve öğretmenlerden de okul ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, öğretmenlerin özverili çalışmaları ve öğrencilerin azmiyle her zaman gurur duyduğunu ifade ederek başarılar diledi.