Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ekipleri tarafından İl Özel İdaresi ek binasında kan bağışı için stant kurdu.

Nevşehir İl Özel İdaresi personelleri Kızılay Kan Merkezi Nevşehir Şubesine gönüllü olarak kan bağışında bulundular.

Kızılay'a 2024 yılının ilk bağışı Nevşehir İl Özel idaresinden...

Her yılın belirli dönemlerinde İl Özel idaresinde kurulan kan bağışı stantları her sene olduğu gibi bu senede büyük ilgi gördü.

Gün boyu devam eden kan verme işlemleri sonrasında saklama koşullarına dikkat edilerek alınan kan numuneleri Nevşehir Kızılay Şubesi yetkililerine teslim edildi.

Kan bağışına katılarak kan veren Kızılay Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK - İŞ) Nevşehir Baş Temsilcisi Ersin Dörtkol, “Kan bulma ile ilgili hepimiz sıkıntılar yaşamışızdır. Bu sebeple hepimiz kan bağışının önemini bilmekteyiz. Bir ünite kan üç can, bilinciyle bundan sonraki süreçlerde de bu tür etkinliklere katkı sunmaya çalışacağız. Bizlere bu imkanı sunduğu için Kızılay Nevşehir Şubesi Başkanı Ercan Civelek'e teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyorum” dedi.  

Kızılayın bu kutsal görevinin çok anlamlı olduğunu, kan bağışının can kurtarmanın yanı sıra sağlık açısından da önemli olduğunu vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil duru'da, Nevşehir Kızılay Kan Merkezinden gelen ekibe kolaylıklar diledi ve göstermiş oldukları ilgi ve katılımlarından dolayı personeline teşekkür etti.