Nevşehir İl Özel İdaresi, Kızılırmak Nehri’nin geçtiği güzergahta ve köylerde sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü personelleri tarafından Kızılırmak çevresine Simillium SPP mücadelesi kapsamında santral, HES bölgesi, Yüksekli ve Şahinler arasında belirlenen 7 noktada 8’inci kez ilaçlama yapıldı.
310 litre biyolojik ilacın kullandığı çalışmalarla, Kızılırmak çevresinde oluşan Simillium sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yıl geçirmesi planlanıyor.
Simillium türüne karşı en etkili ilaçlamanın larvalara karşı yapıldığını belirten yetkililer, zarar türün erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altına alınıp düzenli olarak popülasyonları takip edilerek en etkin mücadele yöntemi olan ve ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan biyolojik larvasit ile ilaçlandığını belirtti.
İlaçlama çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından 15 gün aralıklarla devam edecek.
Öte yandan sivrisinek ve karasinekle mücadele kapsamında da ULV olarak bilinen araç üstü modern cihazlarla açık alanlarda ilaçlama yapılıyor.
Açık alanda yapılan sinekle mücadelede, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı açısından kullanımı uygun bulunan ilaçlar kullanılıyor.