Asayiş

Nevşehir Jandarma Eylül Ayı çalışmalarını basınla paylaştı

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca, Eylül 2024 ayında icra edilen Asayiş, Trafik, Kaçakçılık faaliyeti ve uygulamalarına dair çalışmalarını basınla paylaştı

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca, Eylül 2024 ayında icra edilen Asayiş, Trafik, Siber, Kaçakçılık ve Terör faaliyetleri kapsamında toplam 155 olay meydana gelmiş ve meydana gelen olayların yüzde 80’i aydınlattı.

2024 yılı Eylül ayı faaliyet raporu (Asayiş Şube Müdürlüğü)

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini temin etmek maksadıyla emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde önleyici kolluk hizmetleri ve diğer asayiş faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilmektedir.

2024 Eylül ayında (486) asayiş olayı meydana gelmiş olup kişilere karşı gerçekleşen (155) olayın % 98’i, mal varlığına karşı gerçekleşen (51) olayın % 80’i aydınlatılmıştır. (346) şüpheli şahsa işlem yapılmış ve adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu olaylarda kullanılan (3) tabanca, (1) adet kurusıkı tabanca, (7) adet av tüfeği ile (2) adet kesici alet ele geçirilmiştir. 

Suçların önlenmesine ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik olarak icra edilen faaliyetlerde (355.855) şahıs sorgulanmış, yapılan sorgulamalar neticesinde (267) aranan şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, bu şahıslardan (25)’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve İlçe J.K.lıkları tarafından ilgili kanunlar (2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 167 Sayılı Yeraltı Suları Kanunu, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu) kapsamında yapılan denetim ve kontroller sonucunda; izinsiz sondaj yapmak, kimlik bildiriminde bulunmamak, anız yakmak, emre aykırı davranış ve Sit alanı içerisinde izinsiz yapılaşma kabahatlerinden toplam (38) kişiye idari işlem yapılmıştır.

Bilgilendirme faaliyetlerine yönelik olarak, İçişleri Bakanlığı ve Valilik Makamınca başlatılan projeler kapsamında;

Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik olarak (1.228) vatandaşa eğitim verilmiş, (357) kadın vatandaşımıza KADES uygulaması tanıtımı yapılarak (285) telefona KADES uygulaması yükletilmiştir.  

İl Jandarma Komutanlığı olarak toplum destekli güvenlik hizmeti anlayışı ile halkımızın desteğini de yanımıza alarak, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi için görevlerimizi en etkin şekilde yaparak suç ve suçlarla mücadeleye aralıksız devam edilecektir.

Bize 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerimize bizzat başvurarak 7/24 ulaşabilirsiniz.