Nevşehir semalarında dün akşam saatlerinde belirginleşen dolunay, şehirde hayranlık uyandırdı. Gökyüzünde parlayan bu doğa harikası, şehre ayrı bir renk katarken, vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerine sarıldı. Dolunayın şehri aydınlatması, geceyi adeta bir masal diyarına çevirdi.

Anadolunun kadim kenti Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de dün gece dolunayın bulutlar arasındaki görüntüsü kartpostallık manzara oluşturdu. Dolunay 22 Haziran gecesini aydınlatırken o anlar kameralara yansıdı.

Kapadokya'da Dolunay Bir Başka!

Nevşehir Kapadokya bölgesinde Haziran ayının son dolunayı dün akşam saatlerinden itibaren gökyüzünde adeta vatandaşlara görsel şölen yaşattı. Peribacalarının ardından yavaş yavaş ortaya çıkan dolunay, kızıl rengi ile görenleri mest etti.

Nevşehir semalarında gökyüzünü süsleyen dolunay, rengi ve parlaklığı ile geceyi gündüze çevirirken, gökyüzündeki manzarayı izleyen vatandaşlarsa bu eşsiz anların tadını çıkardı.

Ayın en güzel evrelerinden biri olan dolunay Nevşehir Camii Kebir Kurşunlu Camii'nden mest eden karelerle görüntülendi. 

Kapadokya semalarında büyüleyici dolunay manzarası

Nevşehir'i tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte çerçeveleyen dolunay, Kapadokya'yı görmeye gelen yerli yabancı turistlere de adeta görsel bir şölen sundu. Nevşehir'i aydınlatan dolunay, herkesin ilgisini çekti ve birçok kişi sosyal medya hesaplarından bu büyüleyici manzarayı paylaştı.

Bulutsuz bir gecede gökyüzünde belirginleşen dolunay, en küçük ayrıntısına kadar izlenebildi. Doğanın bu eşsiz manzarası, şehrin dört bir yanından görüldü ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Dolunay görüntülerini cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan Çakıllı köyünden Tuncay Dalcı; "Maşallah Nevşehir Derinkuyu Çakıllı köyünden Tam Ay manzarası." diye not düştü.

"Periler diyarı Kapadokya' da akşam olunca, bir de dolunay varsa, Periler koyu bir sohbete dalarmış."

Mustafa Taşkın'ın objektifinden...

(Ürgüp- Ortahisar)

Alpay Ekmekci'nin objektifinden Gülşehir...

Editör: Fib Haber