3-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen "Yeşil dokunuş" atölye çalışmalarına Ermetal Endüstri Geri Dönüşüm A.Ş. Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli değerli hemşehrimiz İş insanı Yaşar Eroğlu sponsor oldu.

"Yeşil Dokunuş" Kültür Yolu Dönüşüm Atölyesine Ermetal Sponsor Oldu.

Er Metal Endüstri Geri Dönüşüm sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Yeşil Dokunuş; Kültür Yolu Dönüşüm Atölyesi 3 Ağustos’ta, Nevşehir Kültür Yolu’nda!

Bu sene Türkiye Kültür Yolu’nun “ilk kez” yeşil bir yol olduğunu biliyor musunuz?

Temiz Atık Derneği Başkanı Esra Kara, Nevşehir Kültür Yolu Festivali Yeşil Dokunuş; Kültür Yolu Dönüşüm Atölyesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  

Dernek Başkanı Esra Kara yaptığı açıklamasında; "Bu sene Türkiye Kültür Yolu’nun “ilk kez” yeşil bir yol olduğunu biliyor musunuz? Peki Avrupa’da da bir ilk olduğunu biliyor musunuz? Bunu ben de bilmiyordum. Şöyle ki; Mayıs ayında Almanya’da düzenlenen ülkeler arası toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu projeyi tanıttı ve katılan tüm ülkelerin tam oyunu ve takdirini aldı. Çünkü onlar şu ana dek atıksız bir festival gerçekleştirmemişti. Ülkemizde de ilk kez gerçekleşen bu projede; Kültür Yolu tanıtım afişleri, sergi ve konser alanında kullanılan halı ve ahşap atıklar atölyelerimize geliyor ve orada üç güzel ürüne dönüşüyor.

Afişte de göreceğiniz gibi;

-Geri dönüşüm kutusu yapım atölyesi

-Satranç oyunu yapım atölyesi

-Ödev dosyası yapım atölyesi

Bu üç atölyede üretilen her şey İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle belirlediğimiz köy okullarındaki çocuklarla buluşuyor. Temiz Atık Derneği olarak geri dönüşüme önem veriyoruz ancak yepyeni bir atığın ürüne dönüşmesini, geri dönüşümden daha kıymetli buluyoruz ve atık temizse neler olur neler diyoruz.

Bakanlıklara gelen bütçe kısıtlamaları sebebiyle Türkiye Kültür Yolu etkinliklerimizin arkasına sponsorlar alıyoruz. Nevşehir’de sponsorumuz olan "ERMETAL END.GERİ DÖN. TAŞ. SAN VE TİC A.Ş‘ye" doğaya hizmet, farkındalığa katkı, çocuklara mutluluk gibi kıymetli kazanımlar sağladıkları için teşekkür ediyoruz." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Kültür Yolu Festivali'ne atölye sponsoru olan Ermetal Endüstri Geri Dönüşüm A.Ş. Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli değerli hemşehrimiz İş insanı Yaşar Eroğlu'nu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

"YEŞİL DOKUNUŞ"

KÜLTÜR YOLU DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ

Yer: Kapadokya Üniversitesi Fabrika Yerleşkesi

Tarih: 3-4-5 Ağustos 2024

Saatler:

10.00-12.00 Geri Dönüşüm Kutusu Yapım Atölyesi

12.00-13.00 Ara

13.00-15.00 Satranç Oyunu Yapım Atölyesi

15.00-15.30 Ara

15.30-17.30 Ödev Dosyası Yapım Atölyesi