TC Kültür Bakanlığı tarafından 03-11 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında Fotomaraton Kapadokya ödüllü fotoğraf yarışması başladı.

FotoMaraton yarışmasında dereceye girenler ise 4 Ağustos’ta Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde gerçekleştirilecek Coşkun Aral Söyleşisinin ardından ödüllerine kavuşacak.

Sabah saatlerinde çok sayıda fotoğraf severlerin başvurduğu yarışma için katılanlara yaka kartları ve T-shirtleri teslim edildi.

2. FotoMaraton Kapadokya (2024) Start Aldı

FOTON Derneği tarafından organizasyonu yapılan ve koordinatör olarak Tanın Helvacı'nın yer aldığı Foto Maraton’da jüri üyeleri;

  • Cem Kıvırcık
  • Dilek Aşkın
  • Fikret Çapacı
  • Murat Gür
  • Derya Yazar Atasever

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın farklı şehirlerde gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde ikincisi Nevşehir'de düzenlenen Nevşehir  Kültür Yolu Festivali, çok sayıda fotoğrafçının katıldığı fotomaraton etkinliğiyle kapılarını açtı.

Fotomaraton Kapadokya fotoğraf yarışmasına büyük ilgi

Ürgüp'te Kapadokya Üniversitesi fabrika yerleşkesinde startın verildiği Fotomaraton Kapadokya ödüllü fotoğraf yarışması hakkında açıklamada bulunan Usta Belgeselci, Fotoğrafçı ve Gezgin, Coşkun Aral, Fotomaraton başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının 03-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilecek FotoMaraton Kapadokya etkinliği, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere açıktır Bütün fotoğrafçı arkadaşlarımızı bekliyorum. Nevşehir Kültür yolu etkinliklerinin ilk haftasında ben varım. Bir taraftar fotoğrafçılığım bir tarafta süprizlerle hepinizi bekliyorum" dedi.

Fotomaraton Kapadokya ödüllü fotoğraf yarışmasında toplamda 208.000 TL ödül dağıtılacak ve 3 Dijital Tema Birincisine: 25 bin, 3 Dijital Tema İkincisine: 10 bin, 3 Dijital Tema Üçüncüsüne:  5bin, 3 Mobil Tema Birincisine: 15 bin, 3 Mobil Tema İkincisine: 7 bin, 3 Mobil Tema Üçüncüsüne: 4 bin, en Fazla 10 Kişiye Sergileme Ödülü: bin TL verilecek.

Dereceye giren fotoğraflar FOTON Derneğinin resmi sitesi fotondernegi.com ile sosyal medya hesabından da yayınlanacak.