Nevşehir'de Bugün

Nevşehir Kültür Yolu Festivali hafta sonu başlıyor

Nevşehir Valisi Ali Fidan, başkanlığında 3-11 Ağustos tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan Kültür Yolu Festivali değerlendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, başkanlığında, 3-11 Ağustos tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan “Kültür Yolu Festivali” için Valilik Konferans Salonunda ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Cengiz Ekici, festival boyunca yapılacak etkinlikler hakkında katılımcıları bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. 

3-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek olan festivalde; konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar çeşitli etkinlikler vatandaşlarımızla buluşacak.


Vali Ali Fidan, “Nevşehir kendine özgü yöresel ürünleri ve kültürel zenginliklerinin yanında doğa harikası manzaralarıyla öne çıkan, adından söz ettiren bir ildir. Tüm ilçe ve beldelerinde marka değeri yüksek turizm destinasyonumuz var. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival, ilimize ilk defa gelecek ziyaretçilerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtma imkanı sunacak. Festivalin ilimizde düzenlenmesinde başka Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.