MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptığı açıklamasında; "Bazı haber siteleri ve kuruluşları “Balon Kazası” şeklinde servis ettikleri haberlere açıklık getirelim." dedi.

Kılıç: “ Sıcak Hava balonu, dünyanın en güvenilir hava aracı”

Milletvekili Kılıç yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Nevşehir’imizin Göreme Beldesi’nde bulunan Aşk Vadisi’nde meydana gelen kazada, bir araba sürücüsü manzarayı daha iyi izleyebilmek için aracını otoparka değil sıcak hava balonlarının iniş yaptığı alana park etti. Hal böyle olunca bu sırada inişte olan sıcak hava balonu, rüzgarın etkisiyle zeminden yeniden havalanınca park halindeki otomobile çarptı. Çok şükür ki her hangi bir cana zarar gelmedi." dedi.

Kılıç: "Gerekli düzenlemeleri gertireceğiz"

Dünyanın en güvenilir hava aracının sıcak hava balonları olduğunu söyleyen Kılıç, "Buradan anlaşıldığı üzere; Balon iniş alanında araçların bulunmasının balonlar açısından tehlike arz ettiği görülmektedir. Yetkili birimler ile görüşüp bu şekilde olayın bir daha yaşanmaması için Emniyet güçlerimiz ve Göreme Belediyemiz ile birlikte manzara izlemek için balon iniş alanına park eden araçlar ile ilgili düzenleme getireceğimizi buradan duyuruyorum." ifadelerinde bulundu.

F9Ncf3Va8Aaalbp-2