Milliyetçi Hareket Partisi TBMM  Grup Başkanvekili,  Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç Nevşehir’in kurucusu Damat İbrahim Paşa’nın ölümünün 294’nci yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda  Vekillere Hitap Etti.

Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç Hitabında; "1730 yılında kaybettiğimiz İbrahim Paşa’nın bugün ölüm yıl dönümü. Muşkara köyünde doğan İbrahim bir şekilde saraya intisap etmiş, çalışkanlığı ve zekâsıyla önemli görevlere layık görülmüştür.

Hatta III. Ahmet’in teveccühünü kazanmış, damadı olmuştur. Veziriazam olarak sarayda vazifesini icra ederken bile köyünü unutmamıştır.

Kendi vakıf hayratı olarak yoğun bir imar ve inşaat faaliyetleri başlatmış, azmi sayesinde çok kısa bir sürede 18 haneli Muşkara köyünden mamur bir şehir yapmayı başarmıştır. Bu şehrin adını da yeni şehir manasına gelen “Nevşehir” olarak vermiştir.

İbrahim Paşa Bir devlet adamı değil aynı zamanda bir vizyoner olarak da anılmayı hak eden bir şahsiyettir,  eğitim,  sanat ve kültür alanlarında attığı adımlar dönemin sosyal hayatında büyük bir etki yaratmış Osmanlı toplumunun refah seviyesini yükseltmiştir. Lale devri olarak bilinen o zaman diliminde sadece Nevşehir değil İstanbul’da onun önderlerliğinde  daha da parlamış şehir onun döneminde bir sanat ve kültür merkezi haline gelmiştir damat İbrahim Paşa’nın kökleri doğduğu ve büyüdüğü güzel Nevşehir’in tarihi topraklarındadır Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında peribacalarının arasında yerleşen bu şehir yeşeren bu şehir onun ruhunu ve kimliğini şekillendiren unsurları barındırmaktadır Nevşehir yalnızca bir şehir değil aynı zamanda damat İbrahim Paşa’nın hikayesinin başlangıç noktasıdır devleti modernleştirme çabalarına öncülük etmiş uluslararası alanda Osmanlı İmparatorluğu‘nun prestijini yükseltmiştir kendisi zorluklar karşısında asla pes etmeyen bir iradeye sahipti bu irade tarihin akışını değiştirecek cesur adımları beraberinde getirdi bugün onun bıraktığı miras yalnızca bir tarih değil aynı zamanda azmin ve kararlılığın simgesidir damat İbrahim Paşa’yı anarken sadece geçmişteki başarılar değil aynı zamanda onun bıraktığı derin izleri de hatırlamalıyız bugün Nevşehir’de onun ruhunu yaşatan eserler ve değerler mevcuttur şehir sadece geçmişin değil geleceğin de teminatıdır bu yüzden onun anısını yaşatmak bizlere düşen en önemli görevlerden biridir ruhu sad olsun bıraktığı değerler ve miras bizlere ilham vermeye devam edecektir" dedi.