MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Hacıbektaş'ta PKK propagandası yapan DEM Parti Genel Başkanına: "Milletimizin suskunluğu aczinden değil, asaletindendir." dedi.

Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Hacıbektaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programında sizlere "Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın selamını getirdim.” diyen DEM Parti eş genel başkanının sözlerine sert tepki gösterdi. 

Programda açıkça PKK propogandası yapılırken dinleyiciler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki dönem CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması dikkat çekti. 

Sosyal medya hesabında konuşmaya sert bir şekilde tepki gösteren Milletvekili Kılıç, "Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde siyaseten yapılan konuşmaları ve Pir’in siyasetin malzemesi yapılmasını kınıyoruz.

Anadolu’nun en karanlık dönemlerinde düşünceleri ve fikirleriyle Türkmenleri birleştiren Hacı Bektaş Veli’nin 

“Sevgi, muhabbet kaynar yanan ocağımızda,
Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda.”

diyerek yüzyıllar ötesinden bütün insanlığı dostluğa davet eden sözlerini anlamayanlar yine konuştular.

Anadolu’nun bağrında, Pir’in huzurunda bölücülerin Devlet otoritesini yok sayan ve devletimize meydan okuyan girişimleri cesaretlendiren konuşmaları vatanına, milletine, devletine bağlı Alevî canlarımız tarafından asla tasvip edilmemiştir.

Bölücüler ve onların yaptıklarını siyaseten destekleyenler, kurmaya çalıştıkları tuzağa kendileri düşecek; Türk Devleti’nin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceklerdir.

İnsanımızın sağduyusu ve feraseti ile millet irfanı doğru olanı görüyor, biliyor. Milletimizin suskunluğu aczinden değil, asaletindendir." dedi.