FİB HABER ÖZEL- MÜSİAD Nevşehir Şubesi, üyelerinin ticaretini geliştirmesi yeni pazarlara yelken açması amacıyla yurt dışı ziyaretlerine start verdi.  MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet bu kapsamda Bosna Hersek'e çıkarma yaptı.

Bakan Sibonjic, MÜSİAD Nevşehir Şubesi heyetini kabul etti

Bosna Hersek Zenica-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Samir Sibonjic, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki dernek üyesi iş insanları heyetini kabul etti.

Toplantıda iki ülkenin tarım, turizm ve sanayi sektörleri, dış ticaretin gelişmesi, Bosna Hersek'in ekonomik ve sosyal gelişimde önemli bir rol oynayan Zenica Doboy Kantonu özelinde iş birliği fırsatları gündeme geldi.

Bakan Sibonjic, bu bölgenin potansiyellerini ve karşılaştırmalı avantajlarını vurgulayarak Zenica-Doboj Kantonuna yatırım fırsatlarını sundu. Zenica-Doboj Kantonu ile Nevşehir ili arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi için daha fazla fırsatın değerlendirilmesine karar verildi.

MÜSİAD Nevşehir Şubesinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zenica-Doboj Kantonu (ZDK) Ekonomi Bakanı Sibonjic, düzenlenen toplantıdan ve Türkiye'den Bosna Herseğe yatırım ilgisinden dolayı büyük memnuniyet duydum. Ahmet Çakır beye ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretin günün anısına hediye takdimi çekilen fotoğraf ve iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Nevşehir MÜSİAD, Zeps Fuarına katılacak

Zeps fuarı yöneticisi Sanel Ibrić'in de katılım gösterdiği toplantı sonrası, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyetin yaklaşan Zeps Fuarına katılacakları açıklandı.

Müsiad Nevşehir İş Bağlantılarını Gerçekleştirdi 

MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmesinde; "Toplantıda, karşılıklı işbirliği ve yapılabilecek yatırımlar ele alındı. Devlet teşvikleri, Saray Bosna'daki enerji maliyetleri ve vergi sistemi hakkında detaylı bilgi alıp yatırım fırsatlarını değerlendirip tekrar görüşme kararı aldık. Organize sanayi için arsa fırsatları ve detayları görüşüldü.

Ekonomi Bakanı Sayın Sibonjic'in özel davetiyle, 01-05 Ekim 2024 tarihinde bu yıl 30.su gerçekleştirilecek olan Zeps Fuarına MÜSİAD Nevşehir olarak firmalarımızdan katılım sağlayacagız. Fuar katılım ücretleri ve detaylarında yardımcı olacaklar. Aynı zamanda market zincirleri ile üyemiz Newmix Kimya Sanayi Sahibi Murathan Kavak Bey İş bağlantısı gerçekleştirdi." dedi.

Başkan Çakır, "Bu tür uluslararası girişimler, üyelerimizin ticari faaliyetlerini genişletmesi, yeni iş fırsatları yakalamak ve ihracat olanaklarını artırmak açısından oldukça önemli. Bu bakımdan önemli kazanımlar elde ettiğimiz oldukça verimli geçen bir ziyaret oldu. Kardeş ülkemizle, Avrupa'da bize en yakın olan Müslüman ülke ile hem turizm hem ticari ilişkilerimizi daha çok geliştireceğiz. Bu konuda yoğun bir trafiğe girdiğimizi söyleyebilirim. Bu vesile ile ilgileri ve güzel misafirperverliği için Bosna Hersek Zenica-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Samir Sibonjic'e teşekkür ediyorum'” dedi.