Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’de kışlık patates hasadı başladı ama patates üreticileri mutsuz...

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde başlayan patates hasadı verimliliği ile üreticinin yüzünü güldürüyor. Üreticiler, yüksek verim ve kaliteye rağmen tarla satış fiyatının düşük olduğundan dert yanıyor.

Nevşehir'de her yıl binlerce dekar alanda ekimi yapılan patatesin hasadı devam ediyor.

Geçen sene patates fiyatlarından memnun olduklarını ifade eden Nevşehirli patates çiftçileri, gerek iklim etkisi gerek erken hasat sebebiyle bu yıl patates fiyatlarının maliyetin altında olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor.

Hasadı başlayan patateste bu yıl yüksek verim ve kalitenin yüzlerini güldürdüğünü ifade eden Nevşehirli çiftçiler, tarla satış fiyatını ise düşük bulduğunu ifade etti.

Geçen sene patates fiyatlarından memnun olduklarını ifade eden Kuyulutatlar köyünün önde gelen çiftçilerinden Salih Karataş, "Bu yıl üretim çok, verim de çok ama pazar sıkıntılı. İklim etkisi, erken hasat ve pazar sıkıntısı olduğu için patates fiyatları iyice dibe vurmuş durumda. Öyleki çiftçimiz aracılara tarladaki patateslerimizi alması için gözlerine bakar olduk. Bu konuda yetkililerin bu soruna çok acil bir çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.