Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan “Kapadokya Roket Takımı”,  Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest’te 2024 Roket Yarışması’nda Yüksek İrtifa Kategorisi'nde elde ettiği 2.’likle büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olup, genç mühendislerin projelerini sergileyerek yarıştığı prestijli bir organizasyon olan Teknofest, roket takımlarının da ciddi rekabetine sahne oluyor.

Bu yıl Adana'da düzenlenen Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST festivalinde Nevşehir'i temsilen yarışan Kapadokya Roket Takımı'nın "TARIK" (Elim bir kazada kaybettiğimiz Nevşehir'li Uçak Mühendisi, BAYKAR çalışanı Tarık KESEKCİ'ye ithafen) isimli roketi yüksek irtifa kategorisinde 2.lik ödülü aldılar.

"Tarığımın emeklerine dokunduk, sanki o da yanımızda..."

BAYKAR'ın Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi ve babası Salim Kesekçi Adana'da düzenlenen Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e katıldılar. Festivalde milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'ya dokunan Beyhan ve Salim Kesekçi; "Tarığımın emeklerine dokunduk, sanki o da yanımızda..." dediler.

"TARIK" isimli roket Türkiye 2.'si oldu

2021 Yılında Bursa'da geçirdiği trafik kazasında dünyevi hayatını kaybeden Merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Nevşehir Belediyesi meclis üyesi Beyhan Kesekçi ve babası Uzm. Dr. Salim Kesekçi; "Teknoset Adana'da roket yarışmasında TARIK isimli roketleriyle 2. lik ödülü kazanan Nevşehir gençlik merkezi Kapadokya roket takımını da tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

TARIK KESEKÇİ KİMDİR?

Baykar Savunma Sanayi Şirketinde Uçak Mühendisi olarak görev yapan Nevşehirli Tarık Kesekçi, İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapıyordu.

26 yaşında bir çocuk babası BAYKAR'ın uçak mühendesi Kesekçi, Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı'nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım lideriydi.

Şahidiz Ya Rab!

İyi bir Müslüman, vatan ve millet sevdalısı, idealist, iyi ahlaklı, gayretli, İHH Gönüllüsü, @T3Vakfi'nda yetişen, zeki, yetenekli, Nevşehir’imizin gururu, mühendis evladımız Tarık Kesekçi, bundan üç yıl önce beraberinde güzel ahlak ve salih amellerle Hâkk'a yürümüştü.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak bir kez daha Merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.