Nevşehir Sanayi Kiracıları Dayanışma Derneği Yönetimi, Türkiye Buluşmaları Kapsamında Nevşehirli sanayici ve iş insanları ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştüler.

Nevşehir Sanayi Kiracıları Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Karataş görüşmeye ilişkin FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Nevşehir  "İş İnsanları ile Buluşma" programında bir araya gelme şansı yakaladık. Proğramın sonunda soru-cevap bölümünde konuşmak için söz aldık.

Kendilerine, mevcut sanayinin artık yeterli olmadığını, kiraların fahiş fiyatlarla çıkmasından dolayı maalesef sanayi esnafı kiracıların bir bir dükkan kapattığını anlattık. Bizim sanayide faaliyet gösteren sanayi esnafı kiracıları olarak şehrimizde yeni bir sanayi'ye ihtiyacımızın olduğunu ve bu konuda Nevşehir'e Yeni sanayi yapılması için bizlere desdek vermesini talep ettik.

Sayın Bakanımız da cevap olarak; "20 Aralık 2024'de TOKİ'nin bir ihalesi olduğunu ama Bakanlık bünyesinde "3 yıl ödemesiz 13 yıl ödemeli kredi" imkânlarının olduğunu bu yeni dönemde bu konunun üstüne hassasiyetle gideceğini ifade ederek, Bizlerden de arz talep aşamasın da gayret göstermenizi istedi. Nevşehir sanayi esnafımızın bu önemli sıkıntısına ilişkin desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Proğram sonunda Nevşehir Sanayi Kiracıları Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Karataş, günün anısına Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır'a teşekkür ederek hediyelerini takdim ettiler.

Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Sümer Mahallesi, 346 Adet Dükkan İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

İhale Tarihi: 20 Aralık 2024 14:00