Genel

Nevşehir tarımı Ankara’da masaya yatırıldı

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ve İlçe Ziraat Odası Başkanları İl Koordinasyon Başkanlar kurulu olarak Ankara'ya çıkarma yaptı.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ve İlçe Ziraat Odası Başkanları İl Koordinasyon Başkanlar kurulu olarak ilk önce Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ahmet Bağcı’nın ev sahipliğinde Nevşehir’in en önemli geçim kaynaklarından biri olan tarımda yaşanılan sorunlarla alakalı detaylı bir toplantı gerçekleştirildi. Daha sonrasında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüştüler.

Patates, kuru fasulye, kabak çekirdeği, üzüm, nohut, buğday, arpa, şeker pancarı başta olmak üzere bölgemizde yetişen tüm ürünlerin arz talep dengelerini, alım fiyatlarını ve üretim miktarları tek tek görüşüldü.

Ziraat Odası Başkanları bu önemli toplantı sonrası yaptıkları açıklamalarda şu sözleri dile getirdiler. “Sayın Bakan Yardımcımız Sn. Ahmet Bağcı, Nevşehir Milletvekilimiz Emre Çalışkan’a ve toplantıya katılan Genel Müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Nevşehir il ve ilçelerimizde yaşanan tarım alanındaki gelişme ve problemleri hem yazılı rapor halinde hem de sözlü olarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcımıza ve Genel Müdürlerimize ilettik. Bakanlık ziyareti sonrası Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Sn. Şemsi Bayraktar’ı ziyaret ederek görüşmeleri ve raporları aktardık. Hepsine ilgilerinden ve kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Unutmamalıyız ki “Milli ekonominin temeli tarımdır”