Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında şiddetli yağışın sele dönüşmesi nedeniyle 15 küçükbaş hayvan telef oldu, yollar çöktü, bazı evleri su basması sebebiyle büyük zarar gördü.  Köydeki bazı ekili araziler ve bahçeler de zarar gördü.

Direkler devrildi,  15 küçükbaş hayvan telef oldu

Tatlarin beldesinde bugün saat 14.30 sıralarında başlayan ve aralıksız 1 saat süren kuvvetli yağmur nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Dağ eteklerinden gelen sel suları, köydeki yollara zarar verdi. Tarım arazileri sel sularının sürüklediği taş ve çamurun altında kaldı. Kuvvetli sel suyu, bazı kaya parçalarını köprüye taşıdı. Köprü altında bir traktör mahsur kaldı. Sel sonrası elektrik direklerini devrildi, içme suyu şebekesi zarar gördü. Kasabada, elektrikler kesilirken, sel suları canlı yaşamına da zarar verdi. Yaşanan sel nedeniyle 15 küçükbaş hayvan telef oldu.

Tatlarin'de yaşanan sel felaketi ve su baskınlarının ardından, yaralar sarılmaya başlandı.

Başkan Selvi; “Yaraları Sarana Kadar Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Tatlarin olarak zor günlerden geçtiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ercan Selvi, “Kasabamızı vuran sel nedeniyle zararımız büyük. Can kaybı olmaması ise tek tesellimiz. Allah beterinden korusun. Belediyemiz ve Devletimiz tüm imkanlarıyla hemşehrilerimizin yanındadır." dedi.

Yaşanan sel felaketinin ardından www.fibhaber.com Haber merkezine açıklamada bulunan Tatlarin Belediye Başkanı Ercan Selvi; "Aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde 15 küçükbaş telef oldu, iki elektrik direği devrildi, bir ev eşyalarıyla birlikte sular altında kaldı 15 ev alt katları ambar ve garajları su bastı.  Yollarımızda büyük hasar meydana geldi. İlk andan itibaren Belediye ekiplerimiz, İl Özel İdaresi ekipleri, AFAD ve MEDAŞ ekipleri kasabamızda çalışma başlattılar. Bazı mahallerde İçme suyunda yaşanan sıkıntılar giderildi. MEDAŞ ekipleri tarafından çalışmalar sürüyor. İlerleyen saatlerde elektrik verilecek. Belediye ekiplerimiz ulaşıma kapanan ara yolları açtı. Köprü altında mahsur kalan bir traktörümüz İl özel idaresi ekiplerince tarafından kurtarılma çalışmaları yürütülüyor. Gördüğümüz kadarıyla ekili alanlarda fazla zarar yok. Ama yaşanan sel felaketinde bilanço sabah gün  ağarınca belli olacak. Zarar tespit çalışmaları yarın yapılacak.  Bu felaketin hiç yaşanmamış olması hepimizin isteğiydi ama bundan sonra da devletimiz ve belediyemiz olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kasabamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.