Nevşehir'de yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına ve Pazar günü tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu nedenle ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

SOSYAL MEDYADAN METEOROLOJİK UYARI 

Valilikten yapılan açıklamada; İlimiz Nevşehir de yarın öğle saatlerinden itibaren hafta sonu boyunca kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenmektedir. Bu sebeple; Çatı uçması Ağaç ve direk devrilmesi Soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Nevşehir çevrelerinde Fırtına Bekleniyor!

Beklenen Hadise: Kuvvetli Rüzgar

Beklendiği Yer: 18.11.2023 Cumartesi ve 19.11.2023 Pazar günleri rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı 18.11.2023 11:00 TSI – 19.11.2023 03:00 TSI

Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Rüzgar - Fırtına

Oluşması Muhtemel Riskler Çatı uçması - Ulaşımda aksamalar - Ağaç veya direklerin devrilmesi - Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeleri – Yüksek kesimlerde tipi

Alınabilir Önlemler Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması

Uyarı Yapan Merkez Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü / Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi