Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Meliha Atalay ve partilileri, İzmir’e gelen ABD uçak gemisindeki askerlerin başına çuval geçiren 10 Vatan Partili ve TGB’li gencin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Tarık Kesekci Parkı önünde açıklama yapan İl Başkanı Atalay şunları söyledi; "Büyük Türk Milleti, Değerli Basın Mensupları, bugün Ülkemizin güvenliği ve Devletimizin onur ve saygınlığı açısından çok önemli saydığımız bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak için buradayız. Yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz.

Bilgileriniz olduğu üzere, ABD’nin, Gazze’de Filistinlilere katliam yapan İsrail’i korumak için, Doğu Akdeniz’e gönderdiği gemilerden biri olan USS Wasp hücüm gemisi, 1Eylül 2024 günü İzmir’e geldi ve Alsancak Limanına demirledi. Bu geminin Limana demirlemesi kamuoyunun gündemine oturdu ve büyük tepki çekti.9 Eylül Zafer haftamıza 7 gün kala ABD’nin savaş gemisi neden İzmir’i ziyaret ediyor ve bu tehdit edici durum nasıl kabul edilebiliyordu? (Biliyorsunuz ABD hedefinde esas Türkiye var. Ülkemizin güneyinde ikinci İsrail Devletini  kurma  hevesi var.)Bu düşman gemisinin ziyaretine en güçlü ve anlamlı tepki gene Vatan Partisi Öncü Gençlik ile TGB (Türkiye Gençlik   Birliği) üyesi gençlerimizden geldi.TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, “İsrail’e Kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin (bugüne kadar 40 bin kişi katledildi)katili Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat  vermeyeceğiz,Eli  kanlı  ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok!Ülkemizden  defolun gidin” söylemiyle birlikte, hepsi üniversite öğrencisi olan gençlerimiz,2 Eylül günü,İzmir’in caddelerinde pervasızca dolaşacağını sanan eli kanlı  ABD askerinin başına çuvalı geçirme eylemini gerçekleştirdi.Bu eylemle,ABD’nin ve içeride onlarla işbirliği yapanların kibirleri çizildi. Kahraman, vatansever gençlerimizin Coninin başına çuval geçirmesi, dünyanın gündeminde de birinci sırada yerleşti. Bir çok ülkeden destek ve kutlama mesajları ulaştı.

Eylemin ardından emniyete götürülen gençlerimizden beş kişi koşullu serbest bırakılırken, on gencimiz ise ceza evine gönderilerek tutuklandılar. Sözün özü ülkemizde VATANSEVERLİK  ve vatan savunuculuğu cezalandırılmış  oldu. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Türk yargıcı Amerika tehditlerine karşı başını dik tutan,  Türkiye’nin onurunu ayakta tutan gençlerimizi tutuklamaz.Gençlerimizin tutuklanmasından kısa süre sonrada bu tutuklamaların ABD’nin ve Pentagon’un baskı ve dayatması ile yapıldığı, İzmir  Yargıcının,İzmir Savcısın bu baskılara boyun eğdiği,bu baskı ve dayatmaları yapan kurum ve kişilerin isim ve  mevkileri ile bir - bir  ortaya çıktı.ABD, olayla ilgili olarak İzmir  polisi ve ABD Donanma Kriminal  Soruşturma Servisi’nin işbirliği yaptığını ve durumdan memnun olduğunu açıkladı. Mahkemenin tutuklama kararına büyük tepkiler gelirken, Hukukçularımız,yetkin avukatlarımız  bu  kararının hukuki olmadığını,siyasi, yanlış, hatta kasıtlı olduğun belirttiler.Ülkemizi yönetenler de,  vatanımızı savunan gençlerimizin yanında duramamışlar,zafiyet içinde  ABD’nin talimat ve dayatmalarına boyun eğmişler,gençlerimizin gösterdiği cesaret  ve gücü gösterememişlerdir.Türk gençlerini,vatansever  gençleri tutuklayan kararda,Vatan Partisi Genel Başkanımızın Ulusal Kanal ekranlarından halkımıza açıkladığı gibi,AK Parti Hükümeti’nin de  baskısı ve müdahalesinin olduğu,ancak,  bu ülkeyi yönetemeyenleri de ABD’nin  tutukluları olduğu  belirtildi.

Değerli halkımız, şimdi bizler öncelikle tutuklu bulunan gençlerimizin serbest bırakılmaları için, Türk Milletini dayanışmaya ve birlik olmaya çağırıyor, Onlara destek vermeye davet ediyoruz.Bizler gençlerimizin alnından öpüyoruz,onları kutluyoruz ve sonuna kadar onların yanında,yanı başında olduğumuzu iletiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz." dedi.