Bugün 19 Ekim 2024 Cumartesi. Nevşehir'de bugün neler yaşandı? Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte Nevşehir ve ilçelerinde sizler için derlediğimiz günün gelişen bazı olaylarından haberleri kısa başlıklarla veriyoruz. 

Nevşehir'den kısa kısa haber turu ! 

İşte Nevşehir'in gözü, kulağı ve ortak sesi FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar"

Nevşehir Konuşuyor! FİB Haber Yayınlıyor

Nevşehir'de ambulans trafikte ilerleyemedi

Nevşehir Halk Bankası önünde yol kenarına park edilen araçlar ve yoğun trafik sebebiyle ambulans ilerlemekte güçlük çekti. Hastaya giden ambulans Nevşehir trafiğine  takılırken, araç sürücülerinin ise ambulansa araç yoğunluğundan yol veremedikleri o anlar görüntülere böyle yansıdı.

“Ey sürücüler! Burası araç park etme yeri değil, yaya geçidi”

Nevşehir'de gün geçmiyor ki yaya yolu işgali yaşanmasın. FİB Haber Merkezine konu hakkında şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, trafik kurallarını bilmeyen ya da hiçe sayan sürücülere, yayalar trafik dersi vermeye hazır olduklarını dile getirdiler. Vatandaşlar gazetemiz ihbar hattına araçların yaya geçitlerine park ettiklerine dair resimleri ilettiler. İşte sözün bittiği yer. Forum Avm önündeki yaya yolu işgali böyle görüntülendi.

Nerden geçcez be abi? Nevşehir'de kaldırım işgali...

Öte yandan Nevşehir lale caddesi Nissara AVM karşısında ki kaldırım üzerine AVM'deki bazı işletmelere ait motorsikletler kaldırım üzerine park edilerek yayaların geçişleri böyle engelleniyor.  Yaşlısı bebek arçlı annelerimiz maalesef kaldırımı kullanamıyor. Oyda yol üzerinde kendileri için ayrılmış park yerleri mevcut. Yetkililerin bu konuda gerekli denetimler yapamsını bekliyoruz. İşte bu kadarına da pes dedirten o görüntü:

Park da oturup alkolubu icdiler sonra pisliklerini atıp arabaya binip gittiler

Nevşehir'de DSİ çalışmaları:

DSİ 12. Bölge Müdür Yardımcısı M. Necati Ercan Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım'da devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İcik köyünde inceleme

DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı M. Necati Ercan ve ilgili şube müdürleri Nevşehir Merkez İcik Köyü Asmabağları ve Çayağızı dereleri taşkın kontrolü işinde incelemelerde bulundu.

Avanos'tan haberler:

Orta Mahalle Atatürk Caddesinde sıcak asfalt serimi sona erdi.

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş; "İlçemizde vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli ulaşımı için başlattığımız sıcak asfalt yol yapım çalışması kapsamında Orta Mahalle Atatürk Caddesinde devam eden sıcak asfalt serimi sona erdi. Avanosumuza hayırlı uğurlu olsun."

Avanos Tarihi Taş Köprümüzdeki tadilat çalışmalarında sona yaklaşıldı

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, "Tarihi Taş Köprümüzün tadilatında kullanılan çelik konstrüksiyon üretimini yapan Ceceli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerafeddin Ceceli ve ekibi ile birlikte Taş Köprümüzdeki çalışmaları incelediler. Köprümüzdeki tadilat çalışmaları sona yaklaştı, bu süreçteki çalışmalarından dolayı Ceceli Gruba çok teşekkür ederiz." dedi.

YAVUZ’DAN “İMAM HATİPLİ OLMAK” KONULU SÖYLEŞİ

Alemdar İmam Hatipliler Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Av. Mustafa Yavuz, 13-21 Ekim İmam Hatipliler Haftası nedeniyle Nevşehir İmam Hatip Lisesi’nde “İmam Hatipli Olmak” konulu söyleşide bulundu. Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program sonunda Nevşehir İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf KABLAN tarafından Mustafa YAVUZ’a hediye takdim edildi.

Göre'de öğrencilerin servis sorunu masaya yatırıldı

Göre Belediye Başkanı İsmail Güzel, "Kasabamız ilkokul ve Ortaokul öğrencilerinin servis hizmeti ve diğer hizmetleri hakkında görüşmek üzere Okul Aile birliği toplantısına katıldım. Okullarımızın Müdürlerine, öğretmenlere ve toplantıya katılan velilerimize teşekkür ederim." dedi.

Konya 8. Bölge Müdürü Çatalçam, Nevşehir DKMP'ye ziyaret

Nevşehir DKMP İl Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Konya 8. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Nevşehir İl Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra saha incelemesinde bulundu.

Nevşehirli milli gururumuz Emirhan'a büyük onur

U20 milli takım Polonya daki maçta 82 dakika forma giyen Nevşehirli milli futbolcumuz Emirhan Başyiğit maçın oyuncusu ödülünü aldı. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Avanos'da görülen zehirli örümcek

Kapadokya'da Nevşehir Avanos yolu üzerinde yol alırken, Karadağ yamaçlarında Nihat Gökmen isimli bir vatandaşımız tarafından zehirli örümcek türü argiope lobata görüntülendi. Uzmanlar, türün insanlara doğrudan tehdit oluşturmadığını ancak dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. 

Goalball Kadınlar 1.Lig 2.Devre Müsabakaları Nevşehir'de

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2024 yılı faaliyet programında yer alan Goalball Kadınlar 1.Lig 2.Devre Müsabakaları 21–25 Ekim 2024 tarihleri arasında ilimiz ev sahipliğinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda düzenlenecektir.

Goalball Kadın Milli Takımı ile Ülkemizi Paris 2024 Olimpiyatlarında başarıyla temsil ederek Olimpiyat Şampiyonu olan Milli Sporcularımızın da aralarında bulunduğu toplamda 70’e yakın sporcu müsabakalara katılacaktır.

İlimiz ev sahipliğinde düzenlenecek Goalball Kadınlar 1.Lig 2. Devre Müsabakalarına Palandöken Eng. Spor Klb. Yenimahalle Belediyesi Gesk, Yukatel Denizli Gesk, Akçakoyunlu İdman Yurdu Sk, Anka Gesk, Denizli Gesk Okulu, Ankara Anadolu Esk, Yakutiye Esk, Manisa Gesk, Oniki Şubat Gesk takımları katılacak.

Toplamda 10 takım ve yaklaşık 120 sporcu, antrenör ve hakemlerin katılacağı müsabakalar 21 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak olup 25 Ekim Cuma günü sona erecektir.

Türkiye Münazara Ligi Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Türkiye Münazara Ligi’nin Nevşehir İl Seçmeleri, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Nevşehir Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bu etkinlikte lise ve üniversite öğrencileri kıyasıya rekabet etti. Öğrenciler, bilgi, tartışma ve ikna yeteneklerini sergileyerek, bölge finallerine katılma hakkı kazandı.

Okul Sporları Fikstür Çekimi Gerçekleştirildi

2024-2025 sezonu Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 3x3 Basketbol, Basketbol, Hentbol, Futbol, Futsal ve Voleybol branşlarında fikstür çekimi gerçekleştirildi.

NEVŞEHİR E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU 29 EKİM AÇIK GÖRÜŞ PROGRAMI

NEVŞEHİR E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
2024 YILI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI AÇIK GÖRÜŞ PROGRAMI
PAZARTESİ SABAH   28.10.2024       Saat:08:30
C1-C11-B7-B9
Saat: 10:00
B2-B3-B4-C15
PAZARTESİ Ö.SONRA 28.10.2024 Saat: 13:00
B5-B8-C3-C13
Saat: 15:00
C5-REVİR
SALI SABAH     29.10.2024 Saat:08:30
E7-B6-B10
Saat: 10:00
E3-E4-E5-C9
SALI Ö.SONRA 29.10.2024 Saat: 13:00
E8-E1
Saat: 15:00
E6-E9
ÇARŞAMBA SABAH 30.10.2024 Saat:08:30
D6-D8-M2-M3
Saat: 10:00
D5-D7-M9-M10
ÇARŞMBA Ö.SONRA 30.10.2024 Saat: 13:00
D1-D3-M8-M12
Saat: 15:00 
D2-D4-M4-M6
PERŞEMBE SABAH 31.10.2024 Saat:08:30
C8-M1-M7
Saat: 10:00
C2-C6-C10
PERŞEMBE Ö.SONRA 31.10.2024 Saat: 13:00
C12-C7-M5-M11
Saat: 15:00
C4-C14-C16
CUMA SABAH 01.11.2024 Saat:08:30
SAĞ3-4-KADIN 1-KADIN 4-K.GEÇİCİ
SAAT:10:00
B1-SOL3-4-KADIN 2-KADIN 3

Not1:Görüş saatinden 30 Dk önce ziyaretçilerin kurum girişinde hazır bulunmaları gerekir.
Not 2:Kimliksiz ziyaretçiler kesinlikle görüşe alınmayacaktır.(kimlik,ehliyet,evlenme cüzdanı ve pasaport geçerlidir)

Nevsehir Cezaevi-1

Bizim hiç hatamız yok mu?

'Nevşehir konuşuyor' köşesinde şehrimizde çözüm bekleyen sorunları dile getirip hem yetkilileri uyarıyoruz hemde vatandaşlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Amacımız, hayalini kurduğumuz sorunsuz, hep birlikte daha güzel yaşanabilir bir kentin hayata geçirilmesi. Bu manada herkes üzerine düşeni alacak ve gereğini yapacak. Bununla birlikte toplumu oluşturan bireyler olarak hepimizde bu toplumda kimseyi incitmeden kırmadan saygılı bir şekilde yaşama alanlarını kısıtlamadan örnek bir fert sorumluluğu ile hareket etme zorunluluğumuzu unutmuyacağız. Önce hatalarımızı göreceğiz. Tesbit ettiğimiz hatalarımızı dile getirip yanlıştan dönülmesi için uyaracağız. İşte tamda yeri gelmişken siz okuyucularımızdan gelen güzel bir örneği sizlerle paylaşmak istiyoruz;
Burası Nevşehir merkez 2000 evler mahallesi yolu üzeri market önleri, yaya kaldırımları sürekli işgal altında, hemde sürekli. İğneyi başkasına birazda çuvaldızı kendimize batırmalı ne dersiniz? Trafik kurallarına uyalaım uymayanları uyaralım.

Nevşehir'de sokak köpekleri her yerde korkutuyor...
Başıboş sokak köpekleri yine Nevşehir gündemindeki fenomen konuların başında geliyor. Nevşehir'in hemen hemen her mahallesi yada sokağında gruplar halinde dolaşan sokak köpekleri vatandaşları korkutuyor. Köpeklerden eve giremiyoruz artik. Çözüm bekliyoruz.

Sizde gönderin yayınlayalım...

Gönderin Yayınlayalım! Haberlerinizi Bekliyoruz... Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 552 212 0 444 whattsapp numarasından atın yayınlayalım.