Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde veteriner hekimlik yapan iki veteriner hekime yapılan saldırı sonrası Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası ve Yozgat Veteriner Hekimleri Odasından açıklama geldi.

Yapılan açıklamada ;"Nevşehir Hacıbektaş ilçesinde veteriner hekimlik yapan iki meslektaşımıza yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dediler.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB)'nden yapılan açıklamada ise; "Tüm uyarılara rağmen şiddeti engelleyecek adımların atılmamış olması ve cezasızlık, sağlık çalışanlarını şiddetin odağı haline getirmekle kalmadı; artık bu şiddet tahammül edilemez bir boyuta ulaştı.

Veteriner hekimlerin şiddet olaylarına karşı korunması için ivedilikle “Sağlıkta Şiddet Yasası” kapsamına dahil edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyor, konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyu ve meslektaşlarımızla paylaşıyor, ülkemizde önemli bir halk sağlığı problemi haline gelen şiddete karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz."