2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre Nevşehir'de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Eğitime Destek Platformu tarafından 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel okullarında ilk 10 bine giren öğrenciler için, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde program düzenlendi.

Programa; Nevşehir Valisi Ali Fidan,  AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Eğitime Destek Platformu temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YKS'de ilk 10 bine giren öğrenciler ödüllendirildi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, programda, Valilik olarak eğitimin her aşamasında öğrencilere destek olmayı ve onları çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilerle donatmayı en temel görevlerinden biri olarak kabul ettiklerini belirterek, dereceye giren öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Eğitime Destek Platformu öncülüğündeki programda,İlimizde 2024 YKS’de ilk 10.000 öğrenci sıralamasında yer alan öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Öğretmen ve ailelerini emeklerinden dolayı tebrik ediyor,öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Türkiye genelinde Nevşehir’den ilk 10 bine giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.