Nevşehir'de telefon dolandırıcılarına para kaptırmak üzere olan 3 vatandaşı polis ekipleri kurtardı.

Dolandırıcılık Girişimine Polis Engeli

Nevşehir'de, kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, suçluları yakalamak için bir operasyon yapılacağını, para ve değerli eşyalarını evlerine gelen kişiye, geri verilmek üzere vermeleri konusunda kişileri ikna ettiler. Dolandırıcı şebekesinin ağına düşen Nevşehirli üç vatandaş, dolandırıcının hesabına para yatırmak üzereyken, polis tarafından son anda engellendi.

Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Polis Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtuldular

Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Asayiş Şube Müdürlüğü olarak ilimiz Nevşehir'deki dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla kuyumcular, döviz büroları, banka çalışanları ve özel güvenlik görevlileri ile görüşülerek bu konularda bilgiler verilmiş, ayrıca Whatsapp ihbar grubu kurularak şüpheli durumlarda tarafımıza bilgi verilerek ekip talep edilmesi istenilmiştir.

28.06.2024 günü bahse konu ihbar grubuna düşen ihbarlar ekiplerimiz tarafından değerlendirilmiş,

*-S. Ö. (emekli esnaf, 1951 doğumlu) isimli şahıs, Albaraka Türk Katılım Bankası yakınında araç içerisinde telefon ile dolandırıcı şahıslarla konuşurken tarafımızca tespit edilerek, şahsa gerekli bilgilendirme yapılmış ve şahıs 133 Gram altını bozdurup göndermeden dolandırıcılık suçu engellenmiştir.

*-H. G. (emekli polis başmüfettişi, 1953 doğumlu) isimli şahıs Emlak Katılım Bankası içerisinde dolandırıcı şahıslarla görüşme halinde iken şahısla mülaki olunup şahsa gerekli bilgilendirme yapılmış, şahıs  yaklaşık 186 Bin TL dolandırılmadan engellenmiştir.

*-İ. Y. (emekli banka müdürü, 1949 doğumlu) isimli şahsın dolandırıcılarla konuştuğu ve dolandırılacağı bilgisinin alınması üzerine şahsın Ziraat Bankası’nda hesabı olduğu tespit edilmiş, banka içerisinde ve çevresinde yapılan araştırmalar neticesinde telefonla şüpheli şahıslarla konuştuğu esnada 100 bin TL dolandırılmadan engellenmiştir." ifadelerinde bulunuldu.

Sakın unutmayın 'Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez,  inanmayın!'

Nevşehir Emniyeti´nden dolandırıcılık uyarısı

UYARI "Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın."

Nevşehir Emniyeti´nden UYARI "Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın." Bu durumla karşılaşan vatandaşların en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak güvenlik güçlerine bilgi vermeleri istendi.

Yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı da uyarının yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kendisini asker, polis, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak her ne suretle olursa olsun sizden para veya altın isteyen kişiler kesinlikle dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerini hatta TC. kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. İtibar etmeyin. Bankadan aradağını söyleyerek kredi kartı aidatınızı veya dosya masraflarınızı iade ediyoruz diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. Sizi telefonla arayarak sağlık sigortası yaptırmışsınız borcunuz görünüyor. Ödemezseniz hakkınızda yasal işlem başlatılacak diyerek sizden para talep eden kişilere inanmayın.” şeklinde uyarılarda bulundular.

Editör: İbrahim UYSAL