Nevşehir

Nevşehir'de 5.8'lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Nevşehir'de senaryo gereği 37 saniye süren, 5.8’lik gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi...

Nevşehir'de olası bir afet durumunda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı ) koordinasyon kurulu Nevşehir Valisi Ali FİDAN’ın talimatıyla Vali Yardımcısı Mücahit ÖZTÜRK başkanlığında tatbikat yapıldı.

Nevşehir'de senaryo gereği 37 saniye süren, 5.8’lik bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürlüğü tarafından, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) çerçevesinde yapılan deprem tatbikatında, gerçeği aratmayan anlar ve görüntüler ortaya çıktı.

Nevşehir Valiliği himayelerinde, Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, Sulusaray eğitim sahasında belirlenen enkaz alanında ekipler yerlerini aldı, ardından saha tatbikatına geçildi.

Deprem tatbikatını gerçek sandılar

Senaryo gereği, Nevşehir'de 5.8 şiddetinde, 37 saniye süren bir deprem meydana geldi. AFAD gönüllülerinin deprem tatbikatında enkaz altında kalan yaralıların yakınları rolüyle olaya tepki vermesi gerçeği aratmadı. Arama kurtarma, sağlık, jandarma ve polis ekiplerinin depreme, vatandaşlara müdahalesi,  takdir topladı. Enkaz altından yaralı çıkarma, yangın söndürme, yaralıların ambulanslarla hastaneye götürülmesi işlemlerinin yapıldığı tatbikat, başarıyla tamamlandı.

Afet durumunda yaşanabilecek tüm olaylar tatbikatta gerçekleştirilirken, ekiplerin olaylara müdahale ederken nelere uyması gerektiği pekiştirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde gerçekleştirilen tatbikat, sorunsuz şekilde sona erdi.

Tatbikat Nevşehirlileri heyecanlandırdı...

Deprem tatbikatını gerçek sananan Nevşehirli vatandaşlar önce endişelendiler ardından tatbikat olduğunu öğrenince rahatladılar.

Tatbikatın nefes kesen görüntüleri az sonra...